Palu'da sulama kanalının inşaatı tamamlandı

Palu'da sulama kanalının inşaatı tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Palu'nun Gömeçbağlar köyünde yapılan sulama kanalının inşaatı tamamlandı.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen, Palu'nun tarımsal kalkınmasına önemli katkı sağlayacak ve 750 dekarlık araziyi sulu tarıma kavuşturacak olan Gömeçbağlar (Tilk) sulama tesisinin inşaatı tamamlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, bölge sakinlerinin 2018 yılında arazilerini sulu tarıma kavuşturacaklarını ve bu tesisin bölge tarımına ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Sabuncu, "İl özel idaresi olarak Elazığ'ın kalkınmasına katkı sağlayacak çok sayıda altyapı ve üstyapı projesini gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan biri de DAP kaynakları ile yapımını gerçekleştirdiğimiz ve 2018 yılından itibaren bölge sakinlerinin kullanımına sunulacak olan Gömeçbağlar'ın sulama tesisidir. Projelendirme, mühendislik ve ihale işlemleri il özel idaremiz tarafından gerçekleştirilen ve bitirildiğinde Palu ilçemizde verimli tarım alanları bulunan Gömeçbağlar köyü ve civar alanlarda 750 dekar sulanabilir tarım arazisini sulu tarıma açacak olan projemizde çalışmalar tamamlanmıştır." dedi.

Tesisin keşif bedelinin 854 bin TL olduğunu bildiren Sabuncu, "Kendi cazibesi ve enerji ihtiyacı olmadan arazilerin sulu tarıma açılacağı bu projemizde 5 bin metre uzunluğunda beton trapez kanal, 500 metre uzunluğunda dik kanal ve sanat yapıları ile 200 metre uzunluğunda koruma duvarı imal edilmiştir. 854 bin TL keşif bedelli bu önemli tesisimiz tamamlandığında sulama imkânlarından Gömeçbağlar ve yakın yerleşim yerlerinde mukim olan 50 ailemiz istifade edecektir. Projemiz bölgede tarımsal çeşitliliğin ve verimliliğin artışını sağlayacak, ayrıca hububat tarımı, şeker pancarı, mısır, sebze, yem bitkileri ve bazı kültür bitkileri yetiştiriciliği üretimine çok önemli katkı sağlayacaktır. Projemizin bölge sakinleri başta olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.