Palu'dan kamplardaki Suriyeliler için bir TIR yardım gönderildi

Palu'dan kamplardaki Suriyeliler için bir TIR yardım gönderildi

Elazığ'ın Palu ilçesinde toplanan bir TIR yardım Suriye'deki kamplarda kötü şartlarda yaşayan vatandaşlar için gönderildi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde "Palu'dan Suriye'ye Uzanan Yardım Eli" kampanyasından elde edilen bir TIR yardım, Suriye'deki kamplarda kötü şartlarda yaşayan vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderildi.

Palu kaymakamı, Palu belediye başkanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, muhtarların ve vatandaşların katılımıyla törenle gönderilen yardım TIR'ına kentteki öğrenciler de destek verdi.

Tarih boyunca hep mazlumun yanında yer almış, nerde zor durumda olan bir millet varsa bütün imkânlarıyla oraya koşmuş bir milletin mensupları olduklarını dile getiren Palu Kaymakamı Mustafa Demir, "Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Yemen'de, Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramını en fazla hisseden,  fiili yardımlarda bulunan, uluslararası bürokraside bu çağ dışı dramı yüksek sesle dillendiren ilk ülke bizim ülkemiz olmuştur. Tarihi süreçte devam etmiş olan bu hissiyat bundan sonra da devam edecektir." dedi.

Demir, "Bu sebeple, 2011 yılından beridir devam eden ve 8 yıllık savaş boyunca birçok insanlık dışı uygulamaların alanı haline gelmiş komşumuz Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz çok kötü koşullarda hayatlarını devam ettirmektedirler. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir'  Hadis-i Şerif'ini en fazla hissetmemiz gereken bu günlerde Palu halkımız da buna duyarsız kalmamış, dinimizin, geleneğimizin ve kültürümüzün gereğini yerine getirmiştir. 1 Ocak -30 Ocak tarihleri arasında 'Palu'dan Suriye'ye Uzanan Yardım Eli' adlı kampanyamıza 7'den 70'e bütün Palulu hemşerilerimiz destek oldular. Kamu kurumlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz, öğrencilerimiz bu kampanyaya ciddi katkılarda bulundular." ifadelerini kullandı.

Palu Müftüsünün okumuş olduğu duadan sonra yardım TIR'ı Kilis'e doğru yola çıktı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler