Palulular Hz. İbrahim'i andı

Palulular Hz. İbrahim'i andı

Yeni İhya Der Elazığ Palu Temsilciliği, HZ İbrahim'i "Anma ve Anlama Etkinliği" düzenledi. Programda Doğruhaber Gazetesi Yazarı Menderes Yıldırım, Hz. İbrahim'in Tevhid mücadelesine değindi.

ELAZIĞ- Yeni İhya Der Palu Temsilciliği ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hz. İbrahim’i Anma ve Anlama Programı” düzenlendi. Program 20.00’da İbrahim Meydanoğlu’nun sunuculuğunda, Hafız Ömer Karataş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Kenan Ocak yaptı. Dernek çalışmalarına değinen Ocak İslami bir dernek olarak toplum nezdinde sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek bu tür etkinliklerin daha çok yapılmasına değindi.

 

Ocak, ayrıca Kurban Bayramı münasebetiyle 25 yetim ve öksüz çocuğu tamamen giydireceklerini söyledi.

 

Programda Zehra Meydanoğlu ve Muhammet Aydemir HZ İbrahim ile ilgili şiirler okudu. Elazığ Kervan İlahi Grubundan Muharrem Demir ile Alper Çiçin’in okuduğu ilahi ve ezgilerle duygusal anlar yaşandı.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi  Yazarı Menderes Yıldırım, Hz.İbrahim’in Tevhid mücadelesine değinerek,  Hz. İbrahim’in teslimiyet ve Allah’a bağlılığındaki ulvi değerlerin tarih boyunca örnek olduğu ve olacağını söyledi.

 

Yıldırım, günümüz dünyasında Hz. İbrahim’in küfrün ve putperestliğin karşısında durduğuna değindi.

 

Nemrut’un ilahlık iddiasına değinen Yıldırım, “Nemrut ‘ben ilahım’ diyordu. HZ İbrahim (as) ‘Benim Rabbim öldüren ve diriltendir’ dediğinde, Nemrut, ‘Bende öldürür ve diriltirim’ deyip bir köleyi öldürüp birini de serbest bırakarak, ‘Ben de öldürdüm ve dirilttim’ dedi. HZ İbrahim; (as) “Benim Rabbim güneşi doğudan doğurur ve batıdan batırır.’ dediğinde Nemrut afalladı cevap veremedi. İşte çağdaş firavun ve nemrutlar da bugün ilahlığa soyunduğu bir dönemdeyiz.” Dedi.

 

 

Yeryüzünde akan kanda çağdaş nemrutların rolüne değinen Yıldırım, “Bugün yeryüzünün her yerinde kan akıyor. Akan kanlar Müslümanların kanı. Nemrutlar Müslümanları birbirine düşürmüş oturup izliyorlar. Bugün Irak, Suriye ve birçok yerde bunu uyguluyorlar. Bizler HZ İbrahim gibi bu nemrutların hile ve desiselerini anlayıp bu oyunlarını bozmamız lazım. Rabbim tüm Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

 

Program Hadin Aydemir ‘in okuduğu dua ile sona erdi.

 

Programa katılanlara ücretsiz İnzar Dergisi, Nisanur Dergisi ile Söz ve Kalem Dergisi verildi. (İLKHA-Ebubekir Alkan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler