Palu’nun Karasalkım Köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Palu’nun Karasalkım Köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Elazığ Yeni İhya Der Palu Temsilciliği tarafından, Palu’nun Karasalkım (Alkatyan) Köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Elazığ’ın Palu ilçesinde hayrlı hizmetlerini sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi  Yeni İhya Der Palu Temsilciliği tarafından Karasalkım (Alkatyan)Köyü’nde dün saat 13.30’da, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bu yıl “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” temasıyla ikincisi düzenlenen etkinliğe havanın soğuk ve rüzgârlı olmasına rağmen köylülerin katılım gösterdiği gözlendi.  Programda  sık sık peygamber efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi.

Program Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Program daha sonra Kervan İlahi Grubu sanatçılarından Muharrem Demir ve Alper Rezan’ın okuduğu ilahilerin ardından Sofi İbrahim Güngören tarafından okunan mevlidi şerif ile devam etti.

Programa konuşmacı Eğitimci Mikail Bahçeci olarak katıldı. Peygamberimize (sav) salat ve salavat getirmesiyle başladı. Mikail Hoca konuşmasında, böyle bir etkinlik düzenlenmesine vesile olanlara teşekkür edip, Resulullah’ın (sav) kutlu doğumunu kutladıktan sonra şunları söyledi:

“Resulullah (sav) âlemlere rahmettir. Bütün insanlığa bir nur kaynağıdır. Resulullah’ın (sav) bu kutlu doğumunu, aslında bu çevrede kim duymuşsa, bu köylerde, bu evlerde kim duymuşsa, buraya iştirak etmelidir.   Çünkü Resulullah (sav) sıradan bir insan değildir.  Allah-u Teala Tevbe Süresi 128. Ayeti Kerim’de şöyle buyuruyor: ’Sizin içinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız sizin zorlanmanız o peygambere çok ağır gelir. O Peygamber size çok düşkündür. Bütün Müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.’ Onun için onun yolundan giderek, onu takip ederek, sünnetine sarılmamız lazımdır. “

Program yapılan dua ile sona erdi. (Ebubekir Alkan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.