Palu’yu ‘Cazibe Merkezi’ yapmak için çalıştay düzenlendi

Palu’yu ‘Cazibe Merkezi’ yapmak için çalıştay düzenlendi

Elazığ'ın Palu ilçesini cazibe merkezi yapmak için İlçe Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından bir çalıştay düzenlendi.

Palu’yu cazibe merkezi yapmak amacıyla ilçe Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu, siyasi parti temsilcileri, işletme sahipleri ve esnaflar katıldı.

Saat 14.00’da başlayan çalıştayda katılımcılara Palu ile ilgili sinevizyon sunumu yapıldıktan sonra, ekonomiyi canlandırmak için yapılacak çalışmalar konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Çalıştayda, Palu’daki işletme sahipleri ve esnafların yanı sıra, Palu Kaymakamlığı ve ilçe belediyesinin de hissesinin olacağı bir anonim şirket kurulması gerektiği üzerinde duruldu. Katılımcılar tarafından anonim şirketin kurulmasına yönelik karar çıkması durumunda, şirketin yapacağı çalışmalarla Palu ilçesi cazibe merkezi haline gelecek ve birçok kişiye istihdam sağlanacak.

Anonim şirket kurulup faaliyete başladıktan sonra öncelikle Palu’da Küçük Sanayi Sitesi ve Karşıbahçeler Mahallesinde çiftlikler kurulacağı belirtildi.

Bu kapsamda yapılacak olan diğer yatırımlar ise şu şekilde sıralandı:

Mantar üretimi, İpekböceği yetiştiriciliği, nakış iğne işletme atölyeleri, halı-kilim tezgahları, dut, üzüm, elma işletme tesisleri, alabalık üretim çiftlikleri, Rum dutu üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme seraları, tandır ekmeği üretimi, kum ocağı işletmeleri, alçı fabrikası, mermer, krom, çinko, bakır işletmesi, Ankara-İstanbul-Elazığ Konağı, Ankara-İstanbul-Elazığ öğrenci yurdu, Palu’ya özgü ürünler, Palu Festivali ve kültür turları.  (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.