Pandemi sürecinde kayıt dışı işyerleri ruhsatlandırıldı

Pandemi sürecinde kayıt dışı işyerleri ruhsatlandırıldı

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, pandemi sürecinde gerçekleştirdiği denetimlerde, kayıt dışı olduğu tespit edilen 3 bin 400 işyerinden yüzde 80'ini ruhsatlandırarak vergilendirme işlemlerinin başlatılmasını sağladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve mart ayından itibaren Türkiye'yi de etkisi altına alan Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede gıda sağlığı ve hijyen koşullarının önemi arttığı için daha fazla gündeme gelen kayıt dışı ekonomi konusunda bölgede çalışmalar yoğunlaşırken, Diyarbakır'ın 36 ilden büyük olan merkez Bağlar İlçe Belediyesi büyük bir başarıya imza attı.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi ve Esnaf Odaları ile birlikte gerçekleştirdiği ortak denetimlerde, kayıt dışı olduğu tespit edilen 3 bin 400 işyerinden yüzde 80'ini ikna yöntemiyle ruhsatlandırarak vergilendirme işlemlerinin başlatılmasını sağladı.

İlçe genelinde gerçekleştirilen çalışmalara; Bağlar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf Dairesi Başkanlığı, Vergi Dairesi ve Esnaf Odalarından ekipler katıldı.

Kayıt dışı işletme ve işyerleri "ikna" yöntemiyle ruhsatlandırıldı

Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde kayıt dışı olduğu tespit edilen işletme ve işyerleri ikna edilerek ruhsat ve vergi kaydı konusunda her türlü kolaylık sağlandı.

Bağlar Belediyesi, bu alanda elde ettiği başarı ile bölge genelindeki şehirlere de örnek oldu.

Ekiplerin aralıksız olarak devam ettiği çalışmalarda kısa zamanda ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinin artırılması hedefleniyor.

"Hedefimiz bu oranı yüzde yüze yükseltmek"

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, denetleme çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu'na teşekkür ederek hedeflerinin 4 ayda ulaşılan yüzde 80 oranını yüzde yüze çıkarmak olduğunun altını çizdi.

Ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinin hem vatandaşın hem de esnafın yararına olduğuna dikkat çeken Beyoğlu, "Aziz hemşerilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

İLKHA


Pandemi sürecinde kayıt dışı işyerleri ruhsatlandırıldı

Pandemi sürecinde kayıt dışı işyerleri ruhsatlandırıldı

Pandemi sürecinde kayıt dışı işyerleri ruhsatlandırıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.