Pandemi süresince Diyarbakır’da 19 milyon lira ceza kesildi

Pandemi süresince Diyarbakır’da 19 milyon lira ceza kesildi

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde denetimlerde bulunan Diyarbakır Valisi Karaloğlu, amaçlarının ceza kesmek değil, toplumu salgına karşı korumak olduğunu söyledi.

Merkez Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen denetimlere katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, işyerlerini ziyaret ederek vatandaşları tedbirlere uyma konusunda uyarılarda bulundu.

Kayapınar Caddesi’nde bulunan kafeteryalar, lokantalar, alışveriş yerleri ve birçok işletmelerde denetimlerde bulunan Vali Karaloğlu, vatandaşlara 14 kural ile birlikte maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Denetimlerden sonra Kayapınar Caddesi Gaziler Çeşme Durağında açıklamalarda bulunan Karaloğlu, “İçişleri Bakanımızın talimatıyla tüm il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığında denetimler yaptık. Tabi ki her noktayı denetleme imkânımız yok ama toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Topluma, ‘pandemi ile mücadele bitmedi, devam ediyor. Hem kendimizi ve sevdiklerimizi hem de toplumu koruyabilmek için konan kurallara hep beraber uyarsak bu mücadeleyi kazanacağız’ diyoruz.” dedi.

Vatandaşların bu hastalığı ciddiye almaları gerektiğini hatırlatan Karaloğlu, özellikle bu hastalığa yakalanarak tedavi görüp iyileşenleri dinleyip yaşadıklarının analiz edilmesi tavsiyesinde bulundu.

“Kurallara uymamakta ısrar edenler cezaya katlanacaklar”

Karaloğlu, “Maalesef toplumda bir bozguncu takım da var. Bizler pandemi uyarılarında bulunurken kimileri ‘bilgiler gizleniyor, bu hastalık gerçek değil’ gibi insanların kafasını karıştıracak söylemi olanlar var. Toplumumuz devlet yetkililerinin sözlerine itibar etsinler. Bizler insanımızı korumaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kesilen cezalara da değinen Karaloğlu, “Bugüne kadar Diyarbakır’da 19 milyon TL ceza kesilmiş ve bu çok ciddi bir rakam. Ama bizim amacımız ceza kesmek değil, vatandaşı korumaktır. Kurallara uymamakta ısrar edenlere de yapabileceğimiz başka bir şey yok, cezaya katlanacaklar.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler