​Pandemi yasaklarının bitmesiyle çocuklar tekrar camilere kavuştu

​Pandemi yasaklarının bitmesiyle çocuklar tekrar camilere kavuştu

​Coronavirus salgını nedeniyle iki yıldır yüz yüze yapılamayan Yaz Kur'an kurslarına rağabet her geçen gün artıyor.

45 gün sürecek olan yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere akait, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler öğretilecek.

Yüz yüze ve çevrimiçi olarak 3 grup şeklinde yapılacak olan yaz Kur’an kursu eğitimleri; 5-9 yaş arası yüz yüze, 9-15 yaş yüz yüze veya çevrimiçi, 15-22 yaş arası ise çevrimiçi olarak Kur’an-ı Kerim eğitimi alabilecek. Kayıtlar ise 11 Temmuz'a kadar devam edecek.

Yaz Kur’an kursları ile ilgili konuşan Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Cizre ve köylerinde 140 cami ve Kur’an kursunda eğitime başlandığını ifade etti.

Ailelerin çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Müftü Baran, "Yaz Kur'an kursu sezonumuz Allah'a hamdolsun başladı. Biz bununla çocuklarımızı tekrar camilerimize getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Pandemiden sonra çocuklarımız yine camiye geldi, camilerle buluştu. Biz o çocuklarımızı bağrımıza basıyoruz. Kurs için gelen çocuklarımıza en güzel şekilde Kur’an-ı Kerim'i güzel okumayı öğreteceğiz Allah'ın izniyle. Çocuklarımız bu pandemi sürecinden sonra epey camiye gelemediler. Bu uzun süre içinde çocukların camiden kopmasına sebep olmuştu. Pandemi yasaklarının bitmesiyle Kur'an kurslarının açılması camilerimiz çocuklara kavuştu." dedi.

Ebeveynlere de çağrıda bulunan Baran, "Yaz Kur’an kursuna gelen öğrencilerin ailelerinden istediğimiz, çocuklarına yardımcı olmaları ve onların camiye gelişini kontrol etmeli ve teşvik etmelerini istiyoruz ve aldıkları Kur’an-ı Kerim eğitimlerinin üzerinde durmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Baran, "Kur'an kurslarımızda 3 bin 500 öğrencimiz var. Bölge olarak Cizre’de 140 tane Kur'an Kursumuz var. Hedefimiz bu yıl Kur'an kurslarımızı daha da canlandırmak ve belli bir seviyeye getirmektir. Bilindiği gibi Cizre ilim ve İrfan merkezinin olduğu bir yerdir. 90'ın üzerinde el Cezeriler var. Kur'an kurslarımızla, medreselerimizle özellikle kız-erkek hafızlık Kur'an kurslarımızla Cizre’yi eski böyle hürriyetine eski alimlik ve ihvanlık konusunda gidebilmesine İnşallah biz umut varız ve biz onu yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Görevimiz olan dini Mübin-i İslam'ı anlatmaya çalışacağız"

Baran, "5 Temmuz itibariyle yaz Kur'an kursları başladı. Yaz Kur'an kurslarımız 45 günlük bir süreçte devam edecektir. Kurban Bayramından sonraya kadar devam edecek inşallah. Tabii ki bu yaz Kur'an kurslarında bir buçuk ay gibi bir sürede ne kadar verebiliriz. Biz bu 45 gün içerisinde çocuklarımıza namaz kılmayı, camiyi sevdirmeyi, camiye gelmeyi sevdirebiliriz. Bunları yapabilirsek bizim için büyük bir başarıdır. Bununla beraber yaz Kur'an kursundan hemen sonra uzun vadeli kurslarımız devam ediyor. Cami derslerimiz devam ediyor. Yaz Kur’an kurslardan sonra camiye girmek isteyen, Kur’an-ı Kerim öğretimimiz devam edecektir inşallah. Yaz Kur’an kurslarında olan öğrenciler istemeleri halinde yatılı olan Kur'an kurslarımıza kayıt yaptıklarında uzun vadeli ve iyi bir eğitimle daha güzel olacaktır. Yaz Kur'an kurslarındaki öğrencilerimiz seçmeli ders olarak Kur’an-ı Kerim dersleri ile okullarda bile aynı şekilde öğretmenlerimiz ve hocalarımız tarafından eğitimlerine devam edecektir. Cizre'de hamdolsun hem milli eğitim alanında hem de Diyanet alanda güzel çalışmalar yapılıyor. Diyanet olarak 7 tane yatılı Kur'an Kursumuz var. Bunların içerisinde 780 öğrencimiz var. Yaz Kur’an kurslarımızdan sonra devam etmek isteyen çocuklarımıza gerek akademik olarak gerek hafızlık projesi olarak kayıtlarını alabiliriz. Görevimiz olan dini Mübin-i İslam'ı anlatmaya çalışacağız. Kimsenin şüphesi de olmasın.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler