​Ağrı'da pandemiye ve küçük yaşlarına rağmen hafız oldular

​Ağrı'da pandemi sürecinde eğitimlerini evde sürdüren, yaşları 12 ila 14 arasında değişen hafızlar, aldıkları eğitimin akabinde girdikleri Hafızlık Tespit Sınavından başarılı bir şekilde geçerek icazetlerini aldılar.

Pandemi sürecinin getirdiği zorluklara rağmen Kur'an Kursu hocalarının istikrarı, ailelerin disiplini ve öğrencilerin iştiyakı ile devam eden online eğitim sürecinin neticesini gören öğrenci ve öğreticiler, tecrübesiz oldukları ve yer yer zorlandıkları süreci başarılı bir şekilde bitirmelerinin mutluluğunu yaşıyor.

"Genç dimağlar, Allah'ın mesajlarını, kelamını ezberliyorlar" diyen Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin önem arz ettiğini ve bu sevaba herkesi ortak etmenin gayesini güttüklerini söyledi.
"Kur'an, hafızlar sebebi ile bizlere ulaştı"

Sözlerine, "Yüce Kur'an, bize indirildi, dolayısıyla bunun ezberlenmesi büyük önem arz ediyor." cümleleri ile başlayan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) döneminde sahabenin çoğu hafız idi ve o hafızlıkları sebebi ile Kur'an-ı Kerim bizlere ulaştı.

Şu an ilimizde 10 adet yatılı Kur'an kursumuz var. Bunlardan 5'i erkek, 5'i kız öğrencilere eğitim veriyor. Toplamda 426 öğrencimiz pandemi nedeni ile yarısı yüz yüze eğitim görürken yarısı ise uzaktan eğitimine devam ediyor." dedi.

"Bir şeyi siz istemezseniz kimse size o şeyi zorla yaptıramaz"

"Sözlerin en güzeli Allah'ındır, yolların en güzeli Muhammed'in yoludur." hadis-i şerifini hatırlatan Müftü Topçu, öğrencilerin hem okullarını ve hem de hafızlık eğitimlerini başarılı bir şekilde uzaktan sürdürmüş olmalarının temelinde sevgi, samimiyet, ihlas, iyi niyet ve sabır olduğunun altını çizdi.

Tandoğan Topçu, sözlerine şöyle devam etti:

Küçük yaştaki yavrularımız, genç dimağlar Allah'ın mesajlarını, kelamını ezberliyorlar. Bizler de Ağrı İl Müftülüğü olarak burada yavrularımıza destek veriyoruz. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin, onu ezberlemenin çok büyük sevabı vardır. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyuruyor.
Bu süreçte, her fırsatta yavrularını destekleyen ailelere ve öğretici, yönetici hocalarımıza hepsine teşekkür ediyorum. Öğrencilerini birebir gerek sosyal medya mecraları üzerinden ve gerekse zaman zaman onları ziyaret ederek bu başarıyı yakaladılar. Bir şeyi siz istemezseniz kimse size o şeyi zorla yaptıramaz. Öğrencilerimiz hem okullarının eğitimine devam ediyor ve hem de burada hafızlıklarını sürdürüyorlar. Her şey gönül işidir, bunun temelinde sevgi, samimiyet, ihlas, iyi niyet, sabır vardır.

Ağrı İl Müftülüğü Erkek Yatılı Kur'an Kursu yöneticisi Davut Eldem, kursta sürdürdükleri eğitimlerinde pandemi kurallarına uyduklarını ve şu an eğitimleri gruplar halinde yürüttüklerini belirtti.              

"Öğrencilerimiz hafızlık eğitimi gördükleri gibi aynı zamanda ortaokul eğitimlerini de görmektedirler"

"Okulumuz, Yatılı Bölge Hafızlık Kur'an Kursu ve Muhammed Celali Ortaokulu ile beraber proje okulu olarak devam etmektedir." diyen Eldem, "Öğrencilerimiz hafızlık eğitimi gördükleri gibi aynı zamanda ortaokul eğitimlerini de görmektedirler. Malumunuz üzere pandemi gibi sıkıntılı bir dönemdeyiz. Hafızlık eğitimini nasıl sürdüreceğiz diye endişelerimiz vardı, online olarak başladığımız eğitimin sürdürülebilirliği endişelendiriyordu bizi.

İlk defa karşı karşıya kaldığımız bu dönemi başarılı bir şekilde geçirdik ve yaptığımız Hafızlık Tespit Sınavında 10 öğrencimiz Haziran ayında ve bir öğrencimiz ise Eylül ayındaki sınavda olmak üzere toplamda 11 öğrencimiz başarı göstererek icazetlerini aldılar.

Başlayan eğitim-öğretim döneminde yeni öğrencilerimize gruplar halinde eğitim verip gönderiyoruz. Başlattığımız dönüşümlü eğitimle hafızlarımızı ilkin 15 gün eğitime tabi tuttuktan sonra, karantina kullarına en radikal şekilde riayet ederek bu grubu gönderiyor sonra ikinci grubu alıyoruz.

Şu an 6 Kur'an Kursu hocamız, 94 öğrencimiz bulunmakta, inşallah bu dönemi bu şekilde geçireceğiz." şeklinde konuştu.
"Hayatı Kur'an'a göre yaşamayı sevdim"

Kursta eğitim süreçlerinin çok eğlenceli geçtiğini belirten hafız Zeyd Kahraman, "Bir buçuk yılda hafızlığımı bitirdim. Hocalarım, arkadaşlarım ve ortamımdan memnunum. Öğrencilerin eğitim hayatlarını burada sürdürmelerini tavsiye ediyorum. Burada Kur'an-ı Kerim ezberi ile birlikte çok güzel vaktimiz geçiyordu, aktiviteler yapıyorduk. Hayatı Kur'an'a göre yaşamayı sevdim." diye konuştu.
Allah'ın Kelamını ezberlemenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen hafız Nurullah Adıgüzel, "2 yıl 6 ay süren bir hafızlık sürecim oldu. Girdiğim sınavı başarıyla geçerek icazet aldım. Allah'ın Kelamını ezberlemek çok güzel. Aldığımız eğitimimiz yanında vaktimiz farklı aktiviteler yapmakla işte top oynama, santraç, voleybol gibi spor aktiviteleri de gerçekleştiriyorduk." dedi.
Hafızlardan Muhammed Aktaş ise, "Hafızlık zor ama belgeni aldığında dünya senin oluyor. Eğitim gördüğüm ve vaktimin güzel geçmesi hasebiyle bu eğitimi herkese tavsiye ederim. Bir buçuk yılda eğitimimi bitirerek hafız oldum." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler