'Paralel İhanet' Soruşturması Büyüyor

'Paralel İhanet' Soruşturması Büyüyor

Kobani olaylarını fırsat bilerek çatışmaları kızıştıran Paralel Yapı'ya bağlı polislerle ilgili soruşturmayı derinleştiren müfettişler, arabaları panzerle ateşe sürükleyen başka paralelci polisler olduğunu tespit ettiği bildirildi.

Takvim gazetesinin haberine göre, Türkiye, 6-7 Ekim'de karıştı. Meselenin Kobani (Ayn El Arap) olmadığı anlaşıldı. Van'da, olayları hükümete karşı tepki oluşturmak için fırsat bilen paralel polislerin panzerli ihaneti de kameralara yansıdı. Söz konusu kayıtlarda polislerin park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlere sürüklediği görüldü.
 
İşte bu oyunun Doğu ve Güneydoğu'daki başka illerde de oynandığı ortaya çıktı. Bölgedeki il ve ilçelerde paralel yapıya mensup polislerin halkı provoke etmek, sokakları karıştırmak için buna benzer eylem yaptığına ilişkin iddialar ortaya atıldı.
 
Kameralar incelendikçe bu iddiaları doğrulayan görüntüler ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, kendisine ulaşan bu iddia, görüntü ve görgü tanıklarının ifadelerinden olayın boyutlarının vahim olduğunu tespit edince harekete geçti. Bakanlık, bölgede inceleme yapmak üzere çok sayıda müfettiş görevlendirdi. (Takvim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.