Paralel yapıya ait özel hastaneler devlet hastanesine dönüştü

Paralel yapıya ait özel hastaneler devlet hastanesine dönüştü

Bursa’da darbe girişimi sonrası kararnameyle kapatılan Özel Rentıp Hastanesi ve Özel Bahar Hastanesi Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlanarak, yeniden kapılarını açtı.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan ilk OHAL Kararnamesi’yle kamulaştırılan Bursa'daki 2 özel hastane Sağlık Bakanlığı'na bağlandı. Bu kapsamda, Özel Bahar Hastanesi Bursa Devlet Hastanesi, Osmangazi Özel Rentıp Hastanesi ise Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Nilüfer ek hizmet binası olarak Pazartesi’den itibaren hizmete girdi.

Bursa'daki diğer kamu hastanelerinden gelen personelin görevlendirildiği her iki hastanede de MHRS Merkezi Hastane Randevu Sistemi kullanılarak, 182 no’lu telefondan veya ayaktan randevu alınmasıyla hasta kabulüne başladı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “OHAL Kanunu kapsamında eski Bahar ve Rentıp Hastanesi olarak bilinen hastanelere devletimiz el koymuştur. Milletin olan hastaneler yine millete hizmet vermek üzere tarafımıza aktarılmıştır. Rentıp Hastanesi artık Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Binası ve Bahar Hastanesi Bursa Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası olarak iki gün içinde hizmete soktuk. Yüksek İhtisas Nilüfer Ek binamız 17 ayrı dalda poliklinik, Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi Ek Hizmet binasında 12 poliklinik odasıyla hizmeti verilmektedir.  İki hastanemizde günlük hasta sayısı yaklaşık 1000 kişiye ulaştı. Daha da artacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Özele gittiğimizde para vermek zorunda kalıyorduk burada ücretsiz tedavi oluyoruz”

Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi Ek Binasına kızının muayenesi için gelen Ahmet Diker, ”Hastanenin merkeze gelmesi iyi oldu. Önceden hastaneye gelmek için 2-3 vasıta değiştirdiğini artık tek vasıtayla geldiğini, sigortalı olduğu içinde özele gittiğimizde para vermek zorunda kalıyorduk burada ücretsiz tedavi oluyoruz.” şeklinde konuştu.

29 günlük bebeğini muayene ettirmek için MHRS’den ertesi güne randevu alan Sevinç Akın ise hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini öğrenince evine yakın olması dolayısıyla hastaneye geldiğini, verilen hizmetten memnun olduğunu belirterek böyle bir imkânı sağladıkları için yetkililere teşekkür etti.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nilüfer Ek Hizmet binasına muayene olmak için gelen 78 yaşındaki Nezihe Ağaç ise “Hastaneden de memnunum doktorlardan da memnunum. Dün bugün 4-5 doktora muayene oldum. Kalp, üroloji, böbrek ve göze muayene oldum. Doktorlar hastalara karşı çok iyiler. Geldiğime bin kere seviniyorum” ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.