‘Paris’te son günlerde 20’den fazla camiye saldırı oldu’

‘Paris’te son günlerde 20’den fazla camiye saldırı oldu’

Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimizi (SAV) tasvir ettiği karikatür ve sonrasında yaşanan olayları değerlendiren Paris’te yaşayan Müslümanlar, son günlerde 20’den fazla camiye saldırı düzenlendiğini belirttiler.

Fransa’nın Paris şehrinde Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimizi (SAV) tasvir ettiği karikatür olayını Paris’te yaşayan Orhan Can’ın ağzından dinledik. Bursa’ya kısa süreliğine akraba ziyaretine gelen Can, Paris’te İslam ve Müslümanların hedef alındığı düşmanlığı anlattı.

 

Söz konusu derginin asıl amacının Müslümanların tepkisini çekip yeni provokasyonlara zemin hazırlamak olduğunu ifade eden Can, derginin sadece Hz. Peygambere (SAV)  değil bütün Müslümanlara ve İslam’ın değerlerine hakaret ettiğini belirtti.

 

“Camii imamını sınır dışı ettiler”

Bir arkadaşının Fransa’da hem market işlettiğini hem de camii imamlığı yaptığını anlatan Can, ancak Fransız polisinin kendisini sürekli taciz ederek ağır hakaretlerde bulunduğunu daha sonra da basit sebeplerle hakkında mahkeme açılıp sınır dışı edildiğini kaydetti.

 

“İslam’a ve Müslümanlara yönelik sürekli bir saldırı var”

Müslümanlara ve İslam’ın değerlerine yönelik sürekli bir psikolojik ve fiili saldırının olduğu Paris’te İslamafobianın yayılmak istendiğini belirten Can, “Bu yaşananlar İslam düşmanlığının ne ilki ne de sonu olacak. Özellikle son zamanlarda Avrupa’da yükselmeye başlayan İslam’ın önünü kesmek için böylesi yollara başvuruyorlar.” dedi.

 

“Olay medyaya yansıdığı gibi değil”

Olayın sadece medyada görüldüğü kadar olmadığını dile getiren Can, “ Yaşanan o kadar olayı tutup öldürülen o 2 gencin üzerine yıkmak ve sadece medyada yansıyanla yorumlamak doğru değildir. Olayın arka yüzünde çok değişik sebepler var. Fransa’da ve özellikle Paris’te yapılan bir ankete göre hiçbir dinle ilişkisi olmayan yüzde 36’lık bir kesim var. Ve bu kesim son zamanlarda İslam’ın Paris’te büyük ilgi gördüğünün farkında oldukları için böyle bir eylem gerçekleştirmiş olabilirler.” diye konuştu.

 

Paris’te yapılan operasyonu da yorumlayan Can, “Bence eylemi gerçekleştiren 2 genci sağ salim yakalayabilirler ve sorgulayabilirlerdi. Ama olayın gerçek yüzünü örtbas etmek için onları infaz ettiler. Daha önce de buna benzer bir olay yaşandı o zaman da bir kişiyi aynı şekilde infaz edip olayı kapatmaya çalıştılar.” şeklinde konuştu.

 

“Birkaç gün içinde 20’den fazla camiye saldırı oldu”

Yaşanan saldırı olayından birkaç gün sonra aynı derginin Peygamber Efendimiz’in (SAV) karikatürünü yayımladığı dergiyi 3 milyon adet basıp 16 dile çevrildikten sonra bütün dünyaya dağıtma girişimini ise aynı karanlık odakların büyük bir provokatif eylem hazırlığı olarak değerlendiren Can, “Bu hareketleriyle sözde İslamafobiayı daha fazla yayacaklar. Hatta bu süre içinde tekrar 20’ye yakın camiye ve İslami hassasiyeti olan kişilere saldırı oldu. Hedefleri de bu zaten. Müslümanların da onların bu provokatif eylemlerine gelmemeleri gerekiyor.” diye belirtti. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.