Parklarda mescit, umumi tuvalet ve bebek emzirme odası talebi

Parklarda mescit, umumi tuvalet ve bebek emzirme odası talebi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde vatandaşlar, parklarda mescit, umumi tuvalet ve bebek emzirme odası talebinde bulunuyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde halkın yoğun olduğu park- çarşı-pazar ve yeşil alanlarda mescit, umumi tuvalet ve bebek emzirme odasının olmaması mağduriyetlere yol açıyor. Vatandaşlar söz konusu taleplerin bir an önce yetkililerce görülmesini istiyor.

200 bin nüfuslu olan bir kentte söz konusu taleplerin karşılanmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten vatandaşlar, parklardaki bu ihtiyaçların karşılanması durumunda büyük bir mağduriyete el atılmış olacağını ifade ettiler.

Vatandaşlardan Nayıf Doğan, "Ben köy servisinde çalışıyorum. Sabah köyden beraberimden 15-20 kişiyi ilçeye getirdiğimde genelde bu parka bırakıyorum. Burada mescit, tuvalet ve bebek emzirme odası yok. Bunların olması şart. Özellikle burada bayanlar perişan durumda. Bir lavabo ve bir emzirme odası olmayınca perişan oluyorlar. Bebeklerini rahat bir şekilde emziremiyorlar. Namaz vakitlerinde namazlarını kılamıyorlar. Bunlar hepsi birer sıkıntı. Bizler yeni belediye başkanımızdan bu gibi sıkıntıların giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Parkta mescit ve tuvaletin olamayışının büyük bir eksilik olduğunu söyleyen Halil Aslan, "Dolmuşçular olarak yolcularımızı buraya bırakıyoruz. Özellikle bayanlar bu parkta kalıyorlar. Parkta büyük eksiklikler vardır. Mescit, tuvalet eksiliği vardır. Bunlar da şart. Acilen buraya bir mescit ve tuvaletin yapılması istiyoruz. Bizim yeni belediye başkanımızdan beklentimiz budur. En azında bir göz atıp bakması lazım." dedi.

Anter Çakır, "Burası büyük bir park alanı ve buraya gelen insanlar perişan oluyor. Ne bir tuvalet ve bir mescit var. Özelliklede payanlar perişan oluyorlar. Lavabo ihtiyaçlılarını gideremiyorlar. Beraberinde getirdikleri çocukların tuvalet ihtiyaçları olduğu zaman nereye götüreceklerini bilmiyorlar. Bebeklerini sağlıklı bir şekilde emziremiyorlar. Çünkü park büyüktür ve giden gelenler çoktur. Ondan dolayı yetkililerden ricamız; bu sıkıntıya bir an önce çare bulmalarıdır." şeklinde konuştu.

Parka çocuklarıyla gelen bazı bayanlar da, "Bu parkta mescit, tuvalet ve bebek emzirme odaları lazım. Bir bayan olarak ancak bizler bayanların sıkıntılarını anlarız. Bir bayan bebeğini emzireceği zaman açık alanda emziremiyor, utanıyor. Namaz vakitleri geldiğinde parkta erkekler de oldukları için sağlıklı bir şekilde namazımızı ihya edemiyoruz. Lavabo olmayınca, çocuklar buraları hepsini pisletiyorlar. Bir insan ailesiyle beraber geldiği zaman, çocukların tuvalet ihtiyaçları olduğu zaman mecburen kalkıp evine gitmek zorunda kalıyor. Ricamız, yeni belediye başkanımızın bu sıkıntıya el atmasıdır." ifadelerini kullandılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler