Parti üyelerimiz hedef seçilerek 6-8 Ekim vahşeti gerçekleştirildi

Parti üyelerimiz hedef seçilerek 6-8 Ekim vahşeti gerçekleştirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, 6-8 Ekim olaylarının yıldönümünde, parti üyelerinin hedef seçilerek bu vahşetin gerçekleştirildiğini söyledi.

6-8 Ekim olaylarının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Kobani'ye destek bahanesiyle çıkarılan olaylar sırasında parti teşkilatlarına ve üyelerine yönelik saldırıları hatırlatarak, hayatını kaybeden üyelerini rahmetle andıklarını belirtti.

HDP eş başkanlarının PKK'lileri sokağa çağırıp, ülkeyi kaosa sürüklediğini söyleyen Açıkbaş, "6-8 Ekim 2014 tarihinde PKK'nin siyasi uzantısının yaptığı sokağa çıkma çağrısı ile örgütün şehirdeki uzantısı olan çeteleri HÜDA PAR İl ve İlçe teşkilatlarının yanı sıra üyelerine yönelik ciddi saldırılarda bulundu. Bu olaylar neticesinde ülke geneli 9'u parti üyemiz olmak üzere onlarca insanımız hayatını kaybetti ve yüzlerce vatandaş da yaralandı." ifadelerini kullandı.

"Parti üyelerimiz hedef seçilerek bu vahşet gerçekleştirildi"

Bingöl'de de parti üyelerine yönelik yapılan saldırılarda iki üyelerinin hayatlarını kaybettiğine değinen Açıkbaş, "Karlıova ilçesinde üyelerimiz Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın PKK'nin yaptığı saldırılar sonucu şehid oldular. Özellikle parti üyelerimiz hedef seçilerek bu vahşet gerçekleştirildi. Bu saldırılarla HÜDA PAR'a olan kinin ve nefretin dışa yansıdığı aşikârdır. En acıklısı da Kurban Bayramı'nda fakir ailelere kurban dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiğini gördük. Belki Kobani'den gelen o muhacirlere kurban etini dağıtırken, bu vahşi çeteler tarafından hunharca şehid edildiler." dedi.

Şehadetlerinin yıldönümünde şehidleri rahmetle yad ettiklerini belirten Açıkbaş; "Allah bizlere bir daha Kerbelavari vahşetler ve kıyımlar yaşatmasın. 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine tekrardan sabırlar diliyoruz" şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.