Partilerin aday adaylarına YSK şoku

Partilerin aday adaylarına YSK şoku

Tarsus'ta belediye başkan aday adaylıklarını açıklayarak propaganda çalışmalarına başlayan birçok partiliye YSK'dan 'Ocak ayına kadar propaganda yapılamaz' uyarısı geldi.

MERSİN - Tarsus'ta belediye başkan aday adaylıklarını açıklayarak propaganda çalışmalarına başlayan birçok partiliye, Yüksek Seçim Kurulu'nun, 1 Ocak 2014 tarihine kadar propaganda yapılamayacağı yönündeki kararıyla uyarı geldi.

 

YSK'nın seçim takvimi ve propaganda yasaklarıyla ilgili kararları, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından her partiden aday adayına tebliğ edildi.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğünde parti aday adayları ile ilgili yapılan toplantıda, hangi faaliyetlerin serbest olduğu, hangi faaliyetlerin yasak olduğu konusunda bilgi verildi.

 

Seçim büroları kapanacak
YSK takvimine göre, seçim süreci 1 Ocak 2014 tarihinde başlayacak ve propaganda çalışmaları da ancak bu tarih itibariyle yapılabilecek. Belediye başkan aday adayları bu tarihten önce seçim bürosu açamayacak, üzerinde parti logosu bulunan ilan, afiş, pankart asamayacak, matbuat dağıtamayacak, üzerinde parti logosu olan araç gezdiremeyecek, parti ve aday adının anons edildiği araçlar dolaştıramayacak.

 

Aday adayları sadece, partilerin tüzüklerinde yer alan hüküm ve takvime uymak koşuluyla yapılacak önseçimler öncesinde tanıtıcı ilanlar bastırılabilecek. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.