Patlayan doğalgaz borusunun alevleri binaları aştı

Patlayan doğalgaz borusunun alevleri binaları aştı

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde BUSKİ ekiplerinin kazısı sırasında doğal gaz borusunun patlaması sonucu çıkan yangında alevler, çevredeki binalar kadar yükselirken bir çok ev zarar gördü.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi Dicle Sokak'ta Buski ekipleri altyapı çalışması sırasında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre Bursa'da BUSKİ'nin altyapı çalışması esnasında kepçe operatörü boruyu yanlışlıkla patlattı.  Bundan 5 dakika sonra alevler çıkmaya başladı. Büyüyen alevler  binaların boyunu aşarken, 3 apartman ile 5 işyeri zarar gördü. Yangında 1 iş makinesi de kullanılmaz hale geldi.

Alevlerin gökyüzüne yükselmesi sebebiyle çok sayıda itfaiye ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yarım saat boyunca alevlere su ve köpükle müdahale etti. Bursagaz ekiplerinin gazı vanadan kesmesiyle alevler kontrol altına alınarak söndürülebildi.  

Polis ekipleri, kepçe operatörü ve altyapı çalışması yapan firma yetkililerinin ifadesine başvururken, büyük panik yaşayan vatandaşlar, evlerine girmekte güçlük çektiler.

Olayda ölen yada yaralanan olmazken, polis ekipleri hasar tespit çalışması yaparak olayla ilgili soruşturma başlattı. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.