Pervari’de doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

Pervari’de doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

​Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Doğan köyündeki 9 aylık hamile kadın, 112 Acil Servis ve Özel İdare ekiplerince Pervari ilçe Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde 9 aylık hamile Hülya Bulut (33), sağlık ekiplerinin paletli kar ambulansı ve İl Özel İdaresi araçlarının yardımıyla yaklaşık 2 saat süren çalışmayla Pervari ilçe hastaneye yetiştirilerek, sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirildi.

Bulut'un doğum sancıları başlayınca yakınları, yetkilileri arayarak yardım istedi.

Doğan köyü sağlık ocağında tedavi altına alınan 4 çocuk annesi Bulut, yaklaşık iki saatlik uğraş sonrası Ambulansla Pervari İlçesi Devlet Hastanesine ulaştırıldı. 

Beşinci çocuğuna hamile olan Bulut'un hastaneye getirilerek tedavi altına alındığı, anne ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"Dokuz köy yolumuz kapalı"

Siirt'in Pervari ilçesi Gecittepe köy yollarında mahsur kalan koyun sürüsünün de kurtarıldığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, 9 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve yolların açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten Canpolat, "Karda mahsur kalan araçlar ve hastalar 112 ekipleri ile İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerimiz tarafından kurtarılıyor. Gelen ihbarlara anında müdahale ediyoruz. Doğan köyünde doğum sancısı çeken hastamız İlçeye güvenli bir şekilde ulaştırıldı. Gecittepe grup köy yolunda mahsur kalan koyun sürüsünü taşıyan araçta kurtarılarak güvenli bir şekilde ilçeye ulaştırılmıştır. Toplamda 9 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştır. Bu köy yollarımızın açılması için ekiplerimiz var güçleri ile çalışmaktadır" dedi.

İLKHA


Doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

Doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

Doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

Doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

Doğum sancısı çeken kadın kurtarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler