Pervez Müşerref'e mahkemede saldırı

Pervez Müşerref'e mahkemede saldırı

İngiltere ve Dubai'deki sürgün hayatının ardından ülkesi Pakistan'a dönen eski devlet başkanı Pervez Müşerref, hakkındaki suçlamalardan aklanmak için çıktığı mahkemede ayakkabılı saldırıya uğradı.

Karaçi'deki Sindh Yüksek Mahkemesi'nde görülecek dava için duruşma salonuna gelen Müşerref, burada bir grup öfkeli vatandaşın protestosu ile karşılaştı. Tansiyonun arttığı sırada bir protestocu ayakkabısını çıkararak Müşerref'e fırlattı. Ayakkabının, destekçilerinin oluşturduğu kalabalık arasında kalan Müşerref'e isabet edip etmediği ise belirlenemedi.

1999'da askeri darbe ile iktidara gelen Müşerref, 2007'de Benazir Butto'nun öldürülmesine ilişkin davada ve olağanüstü hal ilan edilmesinde görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor. Hakkındaki suçlamalardan aklanmak isteyen Müşerref katıldığı duruşmada, hakkındaki koruyucu kefalet süresinin uzatılmasını talep etti.

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle savunma süresi istemek için Karaçi'deki Sindh Yüksek Mahkemesi'ne gelen Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e kefaletle iki hafta daha süre tanınırken, ülke dışına çıkış yasağı getirildi.

Karar, Müşerref'in avukatlarının tepkisine neden oldu. Duruşmayı protesto etmek amacıyla mahkemeye gelen 20 kadar karşıt görüşlü avukat Müşerref'i protesto etti. Müşerref için "diktatör ve asılsın" sloganları atan aralarında avukatların da bulunduğu protestoculardan birinin ayakkabısını Müşerref'e atması üzerine eski liderin mahkeme salonundan hızla uzaklaştırıldığı bildirildi.

Bu arada, Müşerref'e yönelik terör saldırısı uyarısı yapıldı. Müşerref'in devlet başkanlığı öncesi komutanlığını yaptığı Özel Kuvvetler Dairesi tarafından hazırlanan bir istihbarat raporunda, Müşerref'in bir çok intihar komandosunun hedefinde olduğu ve güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması istendi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.