Pervez Müşerref'in cenazesi 3 gün asılı kalacak

Pervez Müşerref'in cenazesi 3 gün asılı kalacak

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e idam cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Buna göre, "Müşerref idam edilmeden ölürse, cenazesi asılarak 3 gün bekletilsin." ibareleri yer alıyor.

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e idam cezası veren özel mahkeme, gerekçeli kararında "Müşerref idam edilmeden ölürse cenazesi asılarak 3 gün bekletilsin" ibarelerine yer verdi.

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e idam cezası veren özel mahkeme, açıkladığı gerekçeli kararında, Müşerref'in 2007'de anayasayı askıya alıp olağanüstü hâl ilan etmesinin yasalara aykırı olduğunu, yasal dayanağı bulunmadan kendi Cumhurbaşkanlığı süresini kendi onayıyla uzattığı ifadelerine yer verdi.

İdam kararının oy çokluğuyla alındığı ifade edilen açıklamada, Müşerref'e kendisini savunmak için yeterli imkânın sunulduğu vurgulandı.  

Kararda, "Sanığın ısrarla mahkemeye çıkmayı reddetmesi, yargılamadan kaçmak istemesi ve geciktirmek istemesi bu suçu işlediğinin işaretidir. Sanık sürekli olarak hastalığı ve güvenliğini öne sürerek mahkemeye çıkamayacağını savunmuştur" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kararda, orduda görev alan bazı yetkililerin de Müşerref kadar suçlu olduğu belirtildi.

Vatana ihanet suçunu işlediği için Müşerref'in suçlu bulunduğu ve asılarak idam edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Anayasanın baltalanması, zayıflatılması ve vatana ihanet suçlarının soruşturulması anayasal bir görevdir. Kolluk kuvvetlerine, kaçak haldeki suçlunun yasaların gerektirdiği şekilde idam edilmesi, canlı halde ülkeye getirilmesi, ölmüşse cenazesinin getirilmesi ve D-Chowk'ta (İslamabad'daki devlet binalarının bulunduğu bölge) 3 gün asılı kalması için direktif veriyoruz." denildi.

Mahkeme, Müşerref'e temyize gitmesi için 30 gün süre verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.