Peşmerge Bakan Yardımcısı Lezgin'den PKK saldırısına tepki

Peşmerge Bakan Yardımcısı Lezgin'den PKK saldırısına tepki

​IKBY Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, PKK’nin saldırısın Kürdistan Bölgesinin bütün kazanımlarına karşı yapılmış bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

IKBY Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabası kırsalında Peşmerge güçlerini hedef alan saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Lezgin, saldırıyı kınayarak PKK’nin söz konusu saldırısının Kürdistan Bölgesi’nin bütün kazanımlarına karşı bir saldırı olduğunu söyledi.

Lezgin, Peşmerge’ye saldıran PKK, görülüyor ki Kürdistan Bölgesi’nin asayişini sekteye uğratmak istiyor. PKK’nin saldırısı PDK’ye değil Kürdistan Bölgesi halkının bütün kazanımları ve verdiği bedele karşı bir saldırıdır." dedi.

Geçtiğimiz gün Çemanke kasabası kırsalında PKK’lilerin yola döşediği mayının patlaması sonucu bir Peşmerge hayatını kaybetmiş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Irak Parlamentosu Başkanlık Divanı, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve kabinesi sözkonusu saldırıyı kınayan açıklamalar yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.