Peşmerge Bakanlığı: PKK hiçbir amaca ulaşamaz

Peşmerge Bakanlığı: PKK hiçbir amaca ulaşamaz

Son günlerde Peşmerge askerlerine yönelik artan PKK saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Peşmerge Bakanlığı, “PKK şunu anlamalı ki bu şekilde hiçbir amaca ulaşılamaz ve sadece milletimiz bunun ağır bedelini öder” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, Kürdistan Bölgesi’nin toprak egemenliğinin en öncelikli görevleri olduğunu belirten Bakanlık, sınırların hiçbir güç ve tarafça tehlikeye atılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, “Bugün saat 07.30 sıralarında Zaho ilçesine bağlı Derkar nahiyesinin Şeranş bölgesinde, geçtiğimiz günlerde vuku bulan istenmeyen olayların devamı olarak Rezwan Muhammed Ali isimli Peşmerge şehit düştü. Son üç gün içerisinde ikinci kezdir bu tür istenmeyen olaylar vuku bulmaktadır. Peşmerge Bakanlığı olarak bu tür faaliyetleri şiddetle kınıyoruz ki nihayetinde milletimizin düşman ve hasımlarının yararına olmaktadır. Tüm müttefiklere ve Irak hükümetine, bu tür saldırıların durdurulması ve Bölge’nin sınır mıntıkalarının korunması için etkili rollerini ortaya koymaları ve Peşmerge Güçleri’yle birlikte rol almaları çağrısında bulunuyoruz.” denildi.

PKK’nin hiçbir amacına ulaşamayacağı vurgulanan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“PKK güçleri de şunu anlamalı ki bu şekilde hiçbir amaca ulaşılamaz ve sadece milletimiz bunun ağır bedelini öder. Peşmerge Güçleri, omuzlarındaki büyük görevin bilinciyle şehir ve köylerin, Kürdistan halkının ve Bölge’nin hükümet, parlamento ve kurumlarındaki kazanımlarını koruyacaktır. Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nin toprak egemenliğinin en öncelikli görevleri olduğunu ve hiçbir güç ve tarafça tehlikeye atılmasına izin verilmeyeceğini vurgulamaktadır. Bunun için de tüm demokratik güç ve dost ülkelere, Peşmerge’nin görevinin barış ile özgürlüğü korumak ve DAİŞ teröristlerini ortadan kaldırmak olduğunu, istenmeyen bir savaşa girmek olmadığını bildirmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.