Peşmerge Irak Ordusu ile ortak askeri üs kuruyor

Peşmerge Irak Ordusu ile ortak askeri üs kuruyor

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Yetkilisi Emid Osman, Peşmerge ile Irak Ordusu'nun Kerkük, Xaneqin, Mexmur ve Ninova kentleri sınırında ortak üs kurma konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Ulusal Aydınlanma ve İletişim Daire Yetkilisi Emîd Osman konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Peşmerge ile Irak Ordusu'na ait güçlerin Kerkük, Xaneqin, Mexmur ve Ninova sınırlarında ortak askeri üs kurma konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Osman, konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, "Peşmerge ile Irak Güçleri arasında Kerkük, Xaneqin, Mexmur ve Ninova sınırlarında ortak askeri üsler kurulacak. Bunun için sadece hayata geçirme mekanizmasını belirleme hususunda eksikliklerin tamamlanması bekleniyor ve bu da kısa sürede aşılacak." ifadelerini kullandı.

Ortak üs kurma konusunda ilk adımı tamamladıklarını belirten Osman konuşmasına şöyle devam etti:

"Belirlenen alanlarda Peşmerge ile Irak Güçleri arasında ortak askeri üs kurma konusunda bir anlaşma sağlandı. Bu ortak çalışmanın ilk adımıydı. İkinci adım olarak belirlenen alanlara Peşmerge ve Irak Ordu Güçlerini yerleştirmek olacak. Bu gerçekleştikten sonra tehlike arz eden bölgelerde ortak operasyonlar gerçekleştirilecek." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.