Peşmerge'den önce ÖSO Kobani'de!

Peşmerge'den önce ÖSO Kobani'de!

Havayoluyla Şanlıurfa'ya gelen Peşmerge güçleri, Kobani'ye girmek için beklerken, sınırın diğer tarafından gelen bir grup Özgür Suriye Ordusu elemanı, Kobani'ye geçiş yaptı.

Çatışmaların 45 gündür sürdüğü Suriye'nin Kobani kentine, Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen peşmergeler girmek için saat sayarken, Özgür Suriye Ordusu mensupları girdi. Sabah erken saatlerde Kobani'nin yanı başındaki Suruç'un Mürşitpınar Mahallesi yakınlarında 10-12 kişilik gruplar halinde görülen ÖSO güçleri, daha sonra Suriye topraklarına geçti ve PYD tarafından şehir içindeki savunma mevczilerine yerleştirilmeye başladı.

Kobani'ye giriş yapan ÖSO grupları;

ÖSO MENSUPLARI KOBANİ'YE GİRDİ

Peşmergelerin girmesi beklenen Kobani'ye ilk giren Öncüpınar bölgesinden Türkiye'ye geçtikleri belirtilen Özgür Suriye Ordusu mensupları oldu. Sabah erken saatlerden itibaren sınırın sıfır noktasında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun süredir boşaltılmış olan Mürşitpınar Mahallesi'ndeki ağaçlıklı bir alandan 10'alı gruplar halinde Özgür Suriye Ordusu mensupları belirdi. Sırtlarında çantaları olan ÖSO mensupları, sınırdan geçerek Suriye tarafına gitti.

ÖSO mensuplarının sınırı geçişi sırasında IŞİD’in kendilerini görmesine engel olmak için eğilerek ve koşarak sınır hattına gittikleri görüldü. Bu arada sınır hattında ÖSO’nun üzerinde doçka bulunan kamyonetlerle Kobani'de YPG kontrolündeki batı bölgesine gitmesi de dikkat çekti. ÖSO mensuplarının yurda hangi noktodan girdiği ise öğrenilemedi.

ÖSO DOĞRULADI

ÖSO Komutanı Abdulcebbar el-Akidi: ''Özgür Suriye Ordusu'ndan 200 savaşcı Türkiye üzerinden Kobani'ye (Ayn el Arap) giriş yaptı'' dedi.

KOBANİ YİNE PATLAMALARLA GÜNE UYANDI

Peşmergelerin gelişi ile bundan sonraki gelişmelerin merak edildiği Kobani, yeni güne yine patlamalarla uyandı. Aralıklarla silah seslerinin duyulduğu Kobani'de sık sık havan ve roket atışları yapılırken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da 2 kez Türkiye sınırına yakın noktadaki IŞİD mevzilerine yönelik bombardıman düzenledi.

AĞIR SİLAHLI PEŞMEGRGE BEKLENİYOR

Sınırda şu anda dün gece uçakla gelen bir kısım peşmerge bekliyor. Peşmergelerin, ağır silahlarla birlikte dün gece Habur'dan giriş yapan zırhlı peşmerge birliklerini beklediği belirtiliyor. Karayoluyla gelen ve saat 11 itibarıyla Nusaybin civarında bulunan peşmerge güçlerinin akşam saatlerine kadar Suruç'a gelerek, havayoluyla gelmiş bulunan peşmergelerle birleşmesi bekleniyor. Bu grubun, en geç bu gece yarısına kadar Kobani'ye geçmiş olması bekleniyor.


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.