Peygamber âşıkları Fuar Alanı'nda buluştu

Peygamber âşıkları Fuar Alanı'nda buluştu

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden UMUT DER tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Hz. Peygambere uyanların kurtuluşa ereceği vurgulandı.

BİTLİS - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden UMUT DER Tatvan Fuar alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe saatler kala Peygamber âşıkları tekbir ve salavatlarla alana giriş yaptı. Yağan sağanak yağmura rağmen Peygamber âşıkları alanı terk etmedi.         

 

Sunuculuğunu Erkan Yaşar’ın yaptığı etkinlik, Kuranı Kerim tilavetiyle başladı, okunan mevlit ile devam etti. Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı.

 

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, “Ey peygamber sevdalısı bacı ve kardeşlerim, Hz. Muhammed’i (s.a.v)  büyüten Allah’tır, Peygamber Efendimize şeref veren Allah’tır. Merak etmeyin, Allah size büyük bir mükâfat verecektir. Siz Muhammedî’siniz Hz. Muhammedîn (s.a.v) sünneti ve şeriatı üzeresiniz. Üstad Bediüzzaman bu memlekette şöyle diyordu; ‘Ben kışın geldim, ama benden sonra bahar gelecektir’ Elhamdülillah bahar bu memlekete geldi” dedi.

 

Allah’ın Hz. Muhammed’in (s.a.v) davasına sarılanları yücelttiğini belirten Çelik, “Allah Habbab’ı, Hatice’yi, Aişe’yi ve Ümmü Seleme’yi yüceltmiştir. Bacı ve kardeşlerim, kim Hz. Muhammed’in (s.a.v) davasına sırtını çevirmişse, o kaybetmiştir.  Ebu Cehil, Ebu Lebeb ve kötüler zarar etmiştir” şeklinde konuştu.

 

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, ‘’Peygamber Efendimizi (s.a.v) sevmek, O’nun sünnetini ihya etmektir. Resulullah’ı sevmek, O’nu üzmemektir. Çocuklarımızı O’nun yolunda büyütmemek, Resulullah’ı üzer. Acılarınız O’na çok ağır gelir. Kıyamete kadar nerede bir Müslüman varsa, onun bütün dertleri, sıkıntıları, hastalıkları ve musibetleri Efendimizi üzüyor ve O’na çok ağır geliyor.  Şuanda çocuğumuz mu hasta? Evvela üzülen Hz. Muhammed Mustafa’dır” ifadelerini kullandı.  

 

Peygamberin aşkının insanları buraya topladığına dikkat çeken Yaman, “Ben Tatvan’da bu beyaz bulutlara baktığımda, Şehit Molla Gıyasettin’in o bembeyaz sakalını görüyorum. Kardeşlerim diyor ki, 5 senedir burada etkinlik yapıyoruz, bu beyaz bulutlar 5 senedir üzerimizdedir. Bu beyaz bulutlar Gıyasettin’in beyaz sakalıdır. Rabbim bize bu sancağı taşımayı nasip etsin” dedi.

 

Etkinlik, Molla Abdulbari Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi. (Menderes Beysülen, Şükrü Tontaş-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.