Peygamber hayatımızda olmazsa toplumda huzur kalmaz

Peygamber hayatımızda olmazsa toplumda huzur kalmaz

​Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mevlid Kandili dolayısıyla camide düzenlenen programda konuşan Silopi Müftüsü Hüseyni Elçi, "Eğer peygamber hayatımızda, evimizde olmazsa ne bize, ne çocuklarımıza ne evimize ne de toplumda huzur kalmaz." dedi.

Silopi Müftülüğü ile Silopi Erkek Anadolu İmam Lisesi Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifinin yıldönümü olarak idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla ilçe merkezindeki Çarşı Camii'nde bir program düzenledi.

Yatsı namazına müteakiben gerçekleştirilen etkinlik, cami müezzini Kenan Üzen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda İslam ümmeti için dualar edildi, Hazreti Muhammed'e, ailesine ve ashabına salat ve selam getirildi.

Silopi Erkek Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi grubu Mevlid-i Şerifi okuyup Hazreti Muhammed'i konu alan ilahiler seslendirdi.

Ardından katılımcılara hitaben konuşan Mehmet Nezir Esin, Hazreti Muhammed ve yarenlerinin kan, ter ve emekleriyle zulümlerin son bulduğu, İslam’ın adaleti ve huzurunun dünyaya yayıldığını vurguladı.

Düzenledikleri programa ilişkin İLKHA'ya açıklamada bulunan Silopi Müftüsü Hüseyni Elçi, Hazreti Muhammed’e yaklaşmakla Allah’a yaklaşılacağını belirterek, çocuklara hazreti Muhammed’in sık sık anlatılması gerektiğini anlattı.

Elçi, "Bu gece çok önemli bir gündür. Peygamber Efendimizin veladeti nedeniyle ilçe müftülüğü olarak bir mevlit etkinliği tertip ettik. Silopili hemşerilerimiz etkinliğimize ilgi gösterdiler. Allah hepsinden razı olsun. Hepimizin derdi Peygamber Efendimizi tanımak, onun yolundan gitmektir. Peygamberimizi ne kadar çok tanısak o kadar dinimizi tanımış oluruz. Peygamberini tanımayan, yolundan gitmeyen insan yanlış yollara girer. Dünya ve ahireti doğru yol üzerine olmaz. Biz, 'Peygamberimiz ve gençlik' konusu üzerine duruyoruz. Bütün Müslümanlardan şunu istiyoruz, çocuklarına Peygamberimizi tanıtsın. Eğer peygamber hayatımızda, evimizde olmazsa başka kötü şeyler evimize ve hayatımıza girer. O zaman ne bize ne çocuklarımıza ne evimizde ne de toplumda huzur kalmaz. Ne kadar çok Hazreti Peygamber'e yakınlaşsak o kadar Allah’a yakınlaşmış oluruz." ifadelerini kullandı

Müslümanların hal, hareket, çalışma ve konuşmalarında Hazreti Muhammedi hatırlaması gerektiğine vurgu yapan Muhammed Tuncer ise "Peygamber Efendimizi her an hatırlamalıyız ki O’nun hayatı gibi bir hayat yaşayalım. O’nun hayatını kendimize örnek olarak görmeliyiz ki, hem ahirete hem dünyada saadete ve huzuru elde edelim." dedi.

Silopi Erkek Anadolu İmam Lisesi Müdür Yardımcısı Mahmut Timur da "Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri nedeniyle ilçe Silopi Erkek Anadolu İmam Lisesi ile İlçe Müftülüğü ortaklaşa mevlid etkinliği düzenledik.  Alla Teâlâ böyle etkinliklerin devamını getirsin. Bu geceler vesilesiyle Allah Teâlâ tüm dünya Müslümanlarının bir araya getirmesini nasip etsin. Böyle geceler burada kalmamalı. Peygamber Efendimizin hayatını yaşantımızla kıyaslayıp kendimize çeki düzen vermeliyiz. O her zaman bize rehber ve örnektir." diye konuştu.

Program, İlçe Vaizi Mesut Aslan’ın okuduğu duanın ardından ikramlarla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.