Peygamber Sevdalıları Adana Merkez Camii’nde bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Adana Merkez Camii’nde bayramlaştı

​Peygamber Sevdalıları Platformunun Adana Merkez Camii’nde düzenlediği bayramlaşma merasimi halkın yoğun katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından, Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü bayramlaşma merasimi düzenledi. Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda ikindi namazına müteakip gerçekleşen programa, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma merasimine, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek yetkililerinin yanı sıra HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin hep bir ağızdan teşrik tekbirleri getirerek bayramlaştığı programda lokum ikram edilip gül suyu dağıtıldı.

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü Veysi Sonkaya, İslam’ın şiarlarından olan bayramların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

"Bize bugünleri nasip eden Allah’a hamd olsun. Bayram münasebetiyle kardeşlerimizle birbirimizi ziyaret ediyoruz, bir araya gelip hasbihal ediyoruz." diyerek platform olarak düzenledikleri bayramlaşma programlarının önemine değinen Sonkaya, bayramın İslam ümmetinin vahdetine ve kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunup İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Merkez camideki bayramlaşma programına katılan Adana Umut Kervanı Derneği Başkanı Abidin Serin de bayramın İslam ümmetinin sıkıntılardan kurtulmasına vesile olmasını diledi.  Serin, "Gönül isterdi ki bu bayramda hem İslam dünyasındaki zulümler bitsin hem de Medrese-i Yusufiyedeki kardeşlerimiz bir an önce dışarı çıkıp ailelerine kavuşsun." şeklinde konuştu.

Bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin manevi bir ortam oluşturduğunu söylediler. Düzenlenen organizasyondan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin her bayram devam etmesini istediler. Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden Peygamber Sevdalısı Adanalılar, daha sonra dağıldılar.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler