Peygamber sevdalıları Adana’da bayramlaştı

Peygamber sevdalıları Adana’da bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformunun Adana Sabancı Merkez Camii’nde düzenlediği bayramlaşma merasimi halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü bayramlaşma merasimi düzenlendi. Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda ikindi namazına müteakip gerçekleşen programa, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma merasimine, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek yetkililerinin yanı sıra HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin bayramlaştığı programda lokum, şeker ikram edildi, gül suyu tutuldu. Aşırı sıcağa rağmen katılımın oldukça yoğun olduğu gözlenen bayramlaşma töreninde hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.

“Rabbim bu bayramı ümmetin acılarından, sıkıntılarından kurtulmasına vesile kılsın”

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Sözcüsü İsa Emre, bayramların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Emre, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşma etkinliğimizi, bu bayramda da kardeşlerimizle birlikte idrak ettik. Rabbim bu bayramı ümmetin acılarından, sıkıntılarından kurtulmasına vesile kılsın.” temennisinde bulundu.

“Kurtuluşumuzun tek çaresi kardeşliğimizi tesis etmekten geçiyor”

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz da Müslümanların zor ve sıkıntılı günlerden geçtiğine değinerek, “Değişik İslam coğrafyalarında acı içerisinde bayrama giren kardeşlerimiz var. Bunun sebebi tabii ki emperyalist ülkelerdir. Fakat bizler de bunun sebebini; birliğimizin kardeşliğimizin dağılmasından kaynaklandığını görebiliyoruz. Bizim kardeşliğimizin, birliğimizin dağılmasını fırsat bilen İslam düşmanları bu acıları bizlere yaşatıyor. Bunun çaresi tekrar birliğimizdir, kardeşliğimizdir, Müslümanların ümmet olma şuuruna varmasıdır. İnşallah biz bunu başarabilirsek ümmet yine eskisi gibi dünyada örnek olarak kendini ortaya koyabilecektir. Bu vesileyle Ümmet-i Muhammed’in Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kardeşliğimizin, birliğimizin artmasına olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

“Bayram sevinçtir”

Bayramlaşma programına katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulhakim Sonkaya ise, “Bayram sevinçtir. Şu anda biz Çukurova’dayız, Adana sıcak ama ortam gayet güzel. Gerçekten insanlar artık bayramları bir tatil aracı değil, akrabaları dostları ziyaret etme aracı olarak görmeli. Biz burada bunu müşahede ediyoruz. Bu vesileyle herkesin bayramını tebrik ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz.

“Bayramlaşmalar muhabbet bağlarımızın kuvvetlenmesine vesile olmaktadır”

Adana’da Peygamber Sevdalıları tarafından her bayram gerçekleştirilen bayramlaşma programlarının, eski bayramları hatırlattığını dile getiren Adana Umut Kervanı Derneği başkanı Abidin Serin, “Bayramlaşmalar ümmet arasındaki sevgi ve muhabbet bağlarının kuvvetlenmesine vesile olmaktadır. Gönül ister ki bu tip bayramlaşmalar her yerde olsun. Eskiden insanlar birbirlerine gider bayramlaşırlardı ama maalesef günümüzde bayram geldiği zaman insanlar evlerini terk edip başka yerlere gidiyorlar. Adeta bayramlar bir tatil günü olarak algılanmaya başlandı.” diyerek eski bayramların yeniden ihya edilmesi gerektiğine işaret etti.

Serin, bayram vesilesi ile İslam coğrafyasının da bir an içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtularak huzura kavuşmasını temenni etti.

İslam beldelerinde şiddetin, gözyaşının, hüznün hâkim olduğu bir dönemde Müslümanlar olarak hüzünlü bir bayram idrak ettiklerini ifade eden Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek de, “İnşallah bu bayram, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vesile olur.” temennisinde bulundu.

Adana’da sıcak havaya rağmen bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin kendilerine eski bayramları yaşattığını belirttiler. Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden peygamber sevdalısı Adanalılar, daha sonra dağıldı.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.