Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından geleneksel hale gelen ve Müslümanları bir araya getiren bayramlaşma programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan bayramı dolayısıyla halkın yoğun katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Yenişehir ilçesi Sümer Park'ta düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Katılımcıların salâvat ve tekbirlerle bayramlaştığı programa, HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya ve il teşkilatı ile ilçe teşkilatları, şehit ve tutuklu aileleri, platform yetkilileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’na yoğun ilgi gösterilirken çocukların kendisine sevgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Bayramlaşma programında konuşan HÜDA PAR GİK üyesi ve Adana Milletvekili adayı Vedat Turgut, Bu bayramın İslam âleminin gaflet uykusundan uyanmasına, izzete kavuşmasına ve yeryüzünde İslam’ın ittihadına birliğine ve zaferine vesile olmasını Allah’tan niyaz etti.

Turgut, “Doğrusu bazen iki duygu bir arada yaşanır. Sevinç ve üzüntüyü yaşıyoruz. Bir taraftan Ramazan'dan sonra milyarlarca Müslüman oruçlarını tutmuş, mukabeleleri okumuş teravihlerini kılmış ve onun vermiş olduğu haz ile bunun sevincini bayram olarak yaşamaktadır. Birbirleriyle sarılmakta musaffa yapmakta tebrik etmektedirler. Diğer bir hüzün ise Müslümanların gerçek bayramlarını kutlayamamaları ve İslam coğrafyasının kan ağlamasıdır. Filistin’de bebekler, çocuklar, analar ve babalar gözyaşı dökmekte. Yahudi çeteler Müslümanları katletmekte. Böylesi bir günde onlar Ramazan ayını bitirdiler. Yemen'de açlıktan dolayı kundaktaki bebekler ölmekte. Maalesef orada mezhep çatışması altında emperyalist güçlerin kışkırtmasıyla Müslümanlar birbirine girmiş, kanını akıtmaktadır. Suriye’de 30 milyon insan bunun 20 milyonu muhacir olmuş, bundan 10 milyona yakını belki de kendi memleketlerini terk etmiş. Irak’ta, Doğu Türkistan’da da durum budur.”

“Böylesi bayramlaşmalara vesile olmak için hür insanların seferber olması lazım”

İslam coğrafyasında yaşanan durumun çözülebilmesinin Müslümanların birlik ve beraberliğinden geçtiğini ifade eden Turgut, ^"Bir Müslüman kendi kardeşini kendinden fazla sevmedikçe iman etmiş sayılmaz.' düsturunu şiar edersek ve Müslüman kardeşlerimize kucak açarsak, şu an Peygamber Sevdalılarının Kürd'ü, Arap’ı Zaza’sı Çerkez’iyle bir bütün olarak İslam’ın ortak paydasıyla Müslüman kardeşlerini bir araya getirdiği o duyguyu, düşünceyi, bu akideyi toplum arasında yerleştirirsek işte o özlemini çektiğimiz bayramlar gelecektir. O gönülden bayramlaşmalar olacaktır. Böylesi bayramlaşmalar, buluşmalara, sarılmalara vesile olmak için hür insanların muvahhit ve mücahit Müslümanların seferber olması lazım.”

FETÖ ve 28 Şubat yargısı tarafından mahkum edilen Yusufilerin varlığına dikkat çeken Turgut, bayramın İslam âleminin gaflet uykusundan uyanmasına, izzete kavuşmasına ve yeryüzünde Müslümanların birliğine ve zaferine vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından oluşturulan halkayla halk, birbiriyle musafaha ederek bayramlaştı. Program sonunda katılımcılar Yapıcıoğlu ile toplu fotoğraf çektirdi. (Emrah Deniz-İLKHA)





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum