Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen bayramlaşma merasiminde İsmaili bir teslimiyetin önemine dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Müslümanları bir araya getiren bayramlaşma programı, Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlendi.

Hazreti Süleyman Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra başlayan bayramlaşma programında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, salavat, tekbir ve ilahiler eşliğinde bayramlaştıktan sonra vatandaşlara gül suyu, şeker ve lokum ikram edildi.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlanan programda bir konuşma yapan ​Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, bayramlaşma programındaki amaçlarının bayramlaşmayla beraber muhabbeti, dostluğu, kardeşliği kaynaştırmak ve pekiştirmek olduğunu vurguladı.

"Biz Allah için varız, yaşıyoruz ve öleceğiz"

Akgönül, "Bayramlar bizim için Allah tarafından verilen birer hediyedir. Ramazan ve Kurban Bayramını bu minvalde idrak ediyoruz. Peygamberimiz kurban günü iki koç alır, Allah için keser ve 'inni veccehtu' duasını okurdu. 'Ben yönümü yerin ve göğün yaratıcısı olan Allah'a yönelttim. Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin rabbi olan Allah içindir.' derdi. Bayramda mümin ve Müslümanların asıl vurguladıkları mesaj bu ifadeler içerisindedir. Yani biz Allah için varız, yaşıyoruz ve öleceğiz. Kurbanda verilen mesaj İbrahim-i bir mesajdır. Hazreti İbrahim' e verilen emri nasıl ki tereddütsüz kabul edip fedakârlığının en mükemmelini gösterip evladı Hazreti İsmail'i kurban edecekti. Hazreti İsmail bu emir karşısında tam bir teslimiyet gösterdi. Hacer annemiz de bu olanlar karşısında itiraz etmedi. Bizler bu bayramda 3 kişinin sembolü ile hareket etmek zorundayız. Ya İbrahimi bir fedakârlık, ya İsmaili bir teslimiyet ya da Hacer gibi kabul ve itaat. Bu ölçüde müminler hareket ederse kimse sırtımızı yere getiremez." dedi.

Şehid Yasin Börü ve Mehmet Yavuz hatırlatıldı

Konuşmasında, 6-8 Ekim 2014 yılının Kurban Bayramında hunharca katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları ile geçtiğimiz günlerde vefat eden HÜDA PAR Genel Başkanı merhum Mehmet Yavuz'u da anan Akgönül, "Birkaç yıl önce kurban etini dağıtmaya giderken hunharca katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını acısı halen taze ve canlı. Onları da rahmetle anıyoruz ve diyoruz ki, Allah'ım onların şehadetlerini kabul buyur, bizleri onların yolundan ayırma. Aynı zamanda bayram arefesinde çok değerli Mehmet Yavuz kardeşimizi, ağabeyimizi de kaybettik. 46 yıllık bir ömrünü en güzel şekilde Allah'a feda etmişti. Biz buna tanıklık ettik. Allah Ona da rahmet etsin." temennisinde bulundu.

Bayramlaşma merasimine HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve il yönetimi, ilçe başkanları ile STK yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.