Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da kardeşlik duygusunu bir kez daha pekiştirdi

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da kardeşlik duygusunu bir kez daha pekiştirdi

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve Müslümanları bir araya getirip kaynaştıran bayramlaşma programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, geleneksel hale getirdiği bayramlaşma merasimlerini Kurban Bayramı'nda da birçok yerde gerçekleştirdi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Sümer Park'ta bir araya gelen Peygamber SevdalılarI bayramlaşarak kardeşlik duygusunu bir kez daha pekiştirdiler.

Katılımcıların salâvat ve tekbirlerle bayramlaştığı programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya ve il teşkilatı ile ilçe teşkilatları, şehit ve tutuklu aileleri, platform yetkilileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yenişehir ilçesi Sümer Park'ta düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır İl Koordinatörlüğünden Üzeyir Yuva, bayramlaşmanın önemine binaen bir konuşma yaptı.

Yuva, "Bayramlaşma, sevgi, muhabbet ve dayanışmanın ön plana çıktığı bir beraberlikle başlamaktadır. Yıl boyu yaşanan dargınlıklar ve birbirinden uzaklaşmalar, bayram gününde barışla sonuçlanıyor. Toplumumuzda bayramlaşma ön plana çıkıyor. Gönül isterdi ki sürekli bayramlaşma gibi dayanışma olmasıdır. İslam coğrafyasında yaşananların temel sebebi Müslümanların kendi aralarında dayanışmasının olmayışındandır. Bu ruh canlı olsaydı bu eziklik olmazdı. Bayramlarda bu dayanışmanın olması bizler için bir nimettir. Şu an gerçekleştirdiğimiz bayramlaşma şekli toplum içerisinde olmayandır ama Peygamber Sevdalıları bunu yeniden Müslümanlar arasına getiriyor. Bayramlarımızın bize vereceği en önemli mesaj maneviyatımızdır. Bunu yeniden hatırlayıp kuvvetlendirmektir." dedi. 

Kurban Bayramı'nda yaşadıkları hüzünlerin olduğuna değinen Yuva, "6-8 Ekim olaylarında kardeşlerimiz bu topluma kurban etini götürürken hunharca eşi benzeri görülmemiş vahşi bir şekilde şehit edilmesi bu da bir kurbana denk gelmesini hatırlıyor ve anıyoruz." diyerek konuştu. 

Ergani

Ergani ilçesinde de HÜDA PAR İlçe Teşkilatı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programı Camii Kebir’de kılınan ikindi namazını müteakiben yapıldı. Şelale parkta yapılan bayramlaşma programına HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, HÜDA PAR Konya İl Başkanı M. Zülfi Tan, İTTİHAD üyesi Molla Mustafa Durgun, Doğruhaber Gazetesi yazarı M. Zülküf Yel, Ergani Kardeş-Der üye ve gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Teşrik tekbirleri ve salâvatların getirildiği programda katılımcılar halka yaparak birbirlerinin bayramını tebrik etti. Bayramlaşma programı Molla Mustafa Durgun’un yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler