Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da sahabe ayı etkinliği düzenliyor

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da sahabe ayı etkinliği düzenliyor

Kasım ayını Sahabe Ayı ilan eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, önümüzdeki hafta sonu Diyarbakır'da sahabe etkinliği düzenleyecek.

Kasım ayının sahabe ayı ilan edilmesi nedeniyle her yıl olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Diyarbakır'da birtakım programlar düzenliyor.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla bu yıl Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde saat 19.00'da düzenlenecek sahabe ayı programında Ebu Ubeydullah Bin Cerrah Radıyallahu anhum'un hayatı ele alınacak.

Düzenlenecek olan program hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, tüm Müslümanları etkinliğe davet etti.

Vakfın kasım ayını sahabe ayı ilan etmesinin amacına değinen Akgönül, "Bilindiği üzere vakfımız uzun yıllardır kasım ayını sahabe ayı ilan etti. Amacımız toplumun ıslah olup düzelmesidir. Bu anlamda Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatı elbette önemlidir. Onun misyonu, mesajı insanlarımızın dirilip ihya edilmesi açısından etkili ve kapsamlı mahiyette etkisini gösteriyor. Bununla beraber Peygamberimizin bizzat dizinin dibinde yetişen, talebeleri hükmünde olan sahabelerini bilmek ve hayat mücadelelerini anlamanın hayatımıza muazzam bir katkısı olacaktır." dedi.

"Ekinliklerimiz kasım ayı sonuna kadar devam edecek"

Akgönül, "Bu nedenle bizler kasım ayını sahabe ayı olarak ilan ettik. Sahabelerin hayatlarını, mücadelelerini, Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'a olan bağlılıklarını; küfür, zulüm ve şirkle olan mücadele ile kahramanlıklarını bilmek bizim için hem dünya ve ahiret saadetine kavuşmamız açısından büyük rol oynayacaktır. Bu anlamda etkinliklerimiz bu yılda Türkiye'nin birçok ilinde yapıldı, yapılmaya devam ediyor ve inşallah kasım ayı sonuna kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Hafta sonu düzenlenecek olan etkinliğe katılım çağrısında bulunan Akgönül, şunları söyledi:

"Bu kapsamda Diyarbakır'da da ayın 27'sinde saat 19.00'da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde bir etkinliğimiz olacaktır. Sahabeyi hatırlama ve anma ile ilgili sahabeler içerisinde bu yıl belirlediğimiz bazı önemli sahabeler vardı ki onların başında Ebu Ubeydullah Bin Cerrah Hazretleri geliyor. İnşallah onun da hayatının bahsedildiği çok muazzam güzel bir program olacaktır. Şimdiden tüm Müslüman kardeşlerimizi bu programa davet ediyoruz. Bu fırsatı kaçırmasınlar. İnşallah hayırlara vesile olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.