Peygamber sevdalıları Muş’ta bayramlaştı

Peygamber sevdalıları Muş’ta bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Kale Parkı'nda salâvatlar eşliğinde düzenlenen bayramlaşma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Öğlen namazından önce başlayan bayramlaşma programına HÜDA PAR Muş il ve ilçe teşkilatları da katılım gösterdi.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Platform Üyesi Mansur Yılmaz, Ramazan ayında yapılan ibadetlerin bundan sonrada devam etmesi gerektiğine değinerek geriye kalan 11 ayın da Ramazan ayı gibi günahlardan uzak durarak geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “Zaman geçtikçe insanlar maddi yönden zenginleşiyor, refah düzeyleri yükseliyor. Buna paralel olarak da manevi olarak maalesef insanlar geriye gidiyorlar. Bayramlaşmalara baktığımız zaman daha önceki yıllarda daha güzel bir canlılık vardı. Herkes birbirini ziyaret eder şeker toplardı. Tabi burada mesele şeker toplamak değildi. Bir ay boyunca Allah’ın onlara farz kıldığı orucu tam olarak ihya ettikten sonra yaptıkları bir bayramlaşmaydı. Ramazan boyunca oruç tuttuk, teravihler kıldık, sadakalar verdik, infaklar yaptık. Allah hepsini kabul etsin. Bugünkü bayramlaşma yaptıklarımızın bir sonucudur. İnsanlar inançlıyken ve bu kadar güzel şeyler yapıyorken bir yandan da inançlarının üzerini bir toz duman alıp gidiyor. Gaflet uykusu tamamıyla insanların üzerinde çörekleniyor.” dedi.

Oruçla canlandığımızı, dirildiğimizi, nefsimize hâkim olarak şeytanın ağzına biraz gem vurduğumuzu fakat bu sadece orucun bitmesiyle bitmemesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Oruç 11 ayın sultanıdır diyoruz. Yani 11 ay boyunca oruç bize hükmedecek, 11 boyunca bize yardımcı olması gerekir. Eğer biz oruçta elimizi eteğimizi günahlardan çekmişsek bunu 11 ay boyunca da devam ettirmemiz gerekir. Eğer Kur’an okumuşsak bunu devam ettirmemiz gerekir. Eğer biz Allah’a karşı görevimizi yerine getirmek istiyorsak o zaman Allah’ın bize emrettiği görevi yerine gitmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Program, bayramlaşmanın ardından sona erdi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.