Peygamber sevdalıları Muş’ta bayramlaştı

Peygamber sevdalıları Muş’ta bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Kale Parkı'nda salâvatlar eşliğinde düzenlenen bayramlaşma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Öğle namazından sonra başlayan bayramlaşma programına, HÜDA PAR Muş il ve ilçe teşkilatları da katılım gösterdi.

“Ailemizin ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl çırpınıyorsak dinimiz için daha fazla çırpınmak durumundayız”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan İttihad’ul Ulema üyelerinden Molla Nizamettin Yaçin, Kurban Bayramı’nın öneminden bahsetti.

Yaçin, “Kurban Bayramı çok önemli bir bayramdır. Bizler açısından Ramazan ve Kurban bayramları dinimizin ilan etmiş olduğu iki kutsal bayramdır. Kurban Bayramı özellikle Hz. İbrahim ve ailesinin İslam için yapmış olduğu fedakârlığın bir göstergesidir. O fedakârlıktan dolayı Allah o ailenin İslam için göstermiş olduğu fedakârlığı, Müslümanlar üzerinden kıyamete kadar gidip geldiği noktalarda, imkânları olup da engeli olmayan herkesin, hayatında bir kere gidip oraları ziyaret etmesini farz kılmıştır. Bu din hepimizin dinidir, İslam hepimizin teslim olması gereken bir inançtır. Bunun için nasıl dünyamız için seferber oluyorsak, ailemizin ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl çırpınıyorsak dinimiz için daha fazla çırpınmak durumundayız. Bunu yaptığımız zaman başarı elde ederiz. Ancak bu şekilde zilletten kurtuluruz. Aksi takdirde kurtuluş yoktur ve fitne daha çok alacaktır.” şeklinde konuştu.

Program, toplu bayramlaşmanın ardından son buldu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.