Peygamber Sevdalıları tüm etkinliklerini erteledi

Peygamber Sevdalıları tüm etkinliklerini erteledi

​Her yıl olduğu gibi bu senede nisan ayında yapılması planlanan etkinliklerin ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, insan sağlığının her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Corona virüs salgınından dolayı tüm toplu organizasyonlar iptal veya ileri tarihlere ertelenmesiyle beraber Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Peygamberi Anma ve Sünnetini Yaşama temalı etkinliklerinin de yapılmayacağı duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Peygamber Sevdalıları Vakfımızın, her yıl nisan ayında Türkiye geneli yapmış olduğu Hazreti Peygamberi Anma ve Sünnetini Yaşama temalı etkinlikler vardı. Son zamanlarda Türkiye ve dünyada yayılan ciddi salgın hastalık var. Bizler de halkımızın sağlığını dikkate alarak toplu etkinlikleri erteledik ve nisan ayında yapmayacağız." dedi.

"Allah, bu tür afet ve belalardan Ümmet-i Muhammed'i muhafaza etsin"

Şartların uygun olması durumunda ileriki zamanlarda aynı faaliyetleri yapabileceklerinin altını çizen Akgönül, yetkili makamların yaptıkları uyarılara riayet edilmesi gerektiğini belirterek, "Burada önemli olan insanlarımızın sağlıklarına dikkat etmeleridir. Yetkililerin vermiş oldukları görev ve hatırlatmalara itina etsinler. Gereksiz yere toplu alanlarda buluşmasınlar. Çünkü insanlarımızın sağlığı her şeyden daha önemlidir. Umarım, Türkiye ve tüm dünya Müslüman ülkeleri en az zayiatla atlatacaklar. Allah, bu tür afet ve belalardan Ümmet-i Muhammed'i muhafaza etsin." ifadelerini kullandı.

"Bu geceyi de kardeşlerimiz evlerinde aileleriyle birlikte ihya etsinler"

Miraç kandili münasebetiyle tebrik mesajını ileten Akgönül, "Cumartesi'yi pazara bağlayan gece mübarek Miraç Kandilidir. Dolayısıyla yine bu salgın hastalıktan dolayı toplu etkinlikler yapamayacağız, camilerde buluşamayacağız. Ama çok mübarek, hayırlı ve değerli olan bu gece; Peygamberimizin semaya yükseltilerek Allah'ın kendisine verdiği değerin sembolüdür. Bu geceyi de kardeşlerimiz evlerinde aileleriyle birlikte ihya etsinler." şeklinde konuştu.

Akgönül, "Bu gecenin bütün İslam alemine ve Ümmet-i Muhammed'e hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah bu geceyi, üzerimizde var olan belaların ve musibetlerin def'ine vesile kılsın. Tüm kardeşlerimizin gecelerini tebrik ediyorum." dedi.

İLKHA


Peygamber Sevdalıları tüm etkinliklerini erteledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.