Peygamber Sevdalıları Vakfı İzmir Koordinatörlüğünden müftülüğe ziyaret

Peygamber Sevdalıları Vakfı İzmir Koordinatörlüğünden müftülüğe ziyaret

Peygamber Sevdalıları Vakfı İzmir koordinatörlüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı İzmir Koordinatörü Yunus Şani ve beraberindekileri İzmir Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun karşıladı.

Ziyarette konuşan Şani, "Hicret sonrası Peygamber efendimizin yaptığı ilk iş Mescid-i Nebeviyi inşa etmek oldu. Burada ibadî, siyasî, sosyal, kültürel, askeri ve eğitim gibi toplumsal ihtiyaçları karşılamıştır." dedi.

Camileri, bedene kan pompalayan bir kalbe benzeten Şani, "Nasıl ki bir kalp, sağlam çalışıp bedendeki damarlara kan pompalayıp bedeni sağlam tutuyorsa aynı şekilde toplumdaki camiler de İslam’ın kendisine yüklediği işlevi yerine getirilmesiyle toplumu manevi açıdan sağlıklı hale getirir. Bundan dolayıdır ki İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyet olarak ortaya çıkıp kurduğu şehirlerin merkezine camileri inşa etmiştir." şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müftü yardımcısı Ramazan Coşkun, camilerin hem maddi hem de manevi olarak imarına değinerek, bu kutsal hizmette Vakıfların iştirakinin önemine vurgu yaptı.

Coşkun, "Camilerimiz Allah'ın evidir. İnşası bir yana önemli olan manevi olarak imarıdır. Biz inanıyoruz ki sizler de bu noktada elinizden geleni yapıyorsunuz. Hep birlikte birlik olarak bu görevi en güzel şekilde devam ettirmeliyiz." diye belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler