Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "Dünya Kudüs Günü" Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "Dünya Kudüs Günü" Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Koordinatörlüğü, "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle bir basın açıklaması düzenledi.

1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuma günü, tüm dünya Müslümanları tarafından "Dünya Kudüs Günü" olarak kabul ediliyor, bu günde çeşitli etkinlik ve faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Koordinatörlüğü'nün düzenlediği basın açıklamasında, tüm dünya Müslümanları her platform ve şartta Kudüs Davasını sahiplenmeye davet edildi.

Vakfın Mesajını, Konya Koordinatörü Necmi Durmazer paylaştı.

"Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." ayetiyle başlanan mesajda, Kudüs'ün kudsiyeti ve Müslümanlar için ifade ettiği manaya dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıların Vakfının mesajında şunlar dile getirildi:

"Yüce Allah'ın (Celle Celaluhu) kimi peygamberlerine ve bazı kutsal kitaplarına ev sahipliği yapan, etrafının mübarek kılınması ile yeryüzünün en mümtaz beldelerinden biridir Kudüs.

Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimizin oradan Mirac'a çıkarak şereflendiği kutsal bir beldedir Kudüs.

Kudüs, Müslümanlar için sadece bir toprak parçası değildir. Bizzat Yüce Allah'ın (Celle Celaluhu) mübarek kıldığı bir beldedir. Peygamberlerden bir miras, Hazreti Ömer'den, Selahaddin-i Eyyubi'den bir emanettir.

İşte bu kutsal ve mübarek beldemiz zalim siyonistlerin işgali altındadır ve bir asra yakın habis ur (işgal şebekesi) tarafından zehirlenmektedir. Kudüs, siyonistlerin elinde inlemekte ve Darus-Selam yurdu, adeta dar-ı zulüm ve dar-ı katliam yeri haline gelmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların gelip kendisini huzura kavuşturacağı günü özlemle beklemektedir. 

Bilindiği üzere Ramazan'ın son Cuması Dünya Kudüs Günü… Ancak bu sene ne yazık ki Türkiye Müslümanları olarak malum salgından dolayı meydanlara inemeyecek, esir Kudüs'ümüzün kurtuluşu için meydanları tekbirlerle inletip bu uğurda canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu haykıramayacak, bunun hüznünü kalbimizin ta derinliklerinde hissedeceğiz.

Ancak her şeye rağmen yüreklerimiz, ruhlarımız yine Kudüs sevdasıyla dolup taşmalı, bu Cuma gündem yine Kudüs olmalı, dünya Müslümanlarının ve halkımızın yüreği bu Cuma her zamanki gibi Kudüs için atmalıdır.

Ey dünya Müslümanları, ey ümmetin âlimleri, aydınları, yöneticileri! Hep beraber Ümmetin namus ve izzetine sahip çıkalım. Kudüs'ün kurtuluşu için birleşip vahdet ipine sarılalım.

Ey Kudüs için mücadele veren yiğit aziz kardeşlerimiz! Allah (Celle Celaluhu) size güç ve kuvvet versin! Attığınızı isabet ettirsin, korkunuzu zalimlerin kalbine bir ok gibi saplasın.

Peygamber Sevdalıları olarak, Peygamber âşıkları olarak Müslüman halkımıza söz veriyoruz. Şanı Yüce Peygamber'imizin mübarek topraklarından Mirac'a yükseldiği Kudüs'ün esaretine rıza göstermeyeceğiz. İlk kıblemizin, Mescid-i Aksa'nın siyonist çetelerin kirli çizmeleri altında çiğnenmesine ilgisiz kalmayacağız. Kudüs davasını davamız bilecek, her platformda, her şart ve durumda Kudüs'ü savunmayı şer'i bir vazife olarak bileceğiz.

Bu vesile ile Peygamber Sevdalıları olarak Kudüs'ün kurtuluşu için canlarımızı vermeye, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Kudüs davası Ümmetin davasıdır. Kudüs iman ve izzet davasıdır. Kudüs ümmetin namusudur. Ümmet olarak, dünya Müslümanları olarak namusumuzu kurtarmak ise boynumuzun borcudur.

İşgalci terör şebekesinin yok olacağı ve Kudüs'ün kurtuluş muştusunun yürekleri coşturacağı güzel günlere kavuşma dileğiyle İslam Ümmetinin Dünya Kudüs Günü mübarek olsun!" 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler