Peygamber Sevdalıları Vakfından Kadir Gecesi mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Kadir Gecesi mesajı

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" mesajında, başta Kudüs olmak üzere tüm mazlum Müslümanların kurtuluşu için ellerin semaya dillerin duaya açılması çağrısında bulunuldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü Sözcülerinden Ramazan Ensar tarafından okunan mesaj, Allah'a hamd, Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ve ashabına salat ve selam ile başladı.

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir." Kadir suresinin ilk 5 ayeti ile Peygamber Efendimizin "Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır." hadisini okuyarak konuşmasını sürdüren Ensar, bu mübarek gecede başta Kudüs olmak üzere bütün mazlum Müslümanların kurtuluşu için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Ensar, "Yüce İslam dininin mensupları olan biz Müslümanları, Kur'an-i Kerim'de övülen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne bizi ulaştıran Rahman'a sonsuz şükürler olsun. Kadir Gecesi, Allah'ın insanlara Peygamber Efendimiz vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur'an-ı indirmesiyle insanlığın hidayetinde bir dönüm noktasını teşkil etmektedir." dedi.

video

"Bütün duaların kabul edildiği bin aydan hayırlı olan bu gece, rabbimizin bu ümmete bahşettiği bir gecedir"

"Bu gece zulüm ve tuğyan saltanatlarının yerle bir edildiği, haksızlığın yerine adaletin, ahlaksızlığın yerine erdemin, düşmanlığın yerine kardeşliğin inşa edilmeye başlandığı, insanlık tarihinin en büyük devriminin gerçekleştiği gecedir." diyen Ensar, gecenin fazileti ve yapılması gerekenlerle ilgili şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu gece; yolunu şaşıran, karanlık dehlizlerde şaşkın şaşkın dolaşan insanlığın rehberine kavuştuğu, kadir ve kıymeti büyük ve yüce bir gecedir. Bu gece ibadet ve duaların kabul edileceği müjdelenen, duaya teşvik edilen şerefli bir gecedir. Müslümanların büyük bir tazarru ve niyaz ile Rabbine yalvarması gereken bir gecedir. Hz. Peygamberin buyruğuyla kim bu geceye erişirse "Allah'ım! Şüphesiz Sen affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet!" duasını dilinden ve gönlünden eksik etmemelidir. Bu geceyi manen yükselme, donanma ve arınma gecesi olarak kabul edip Kur an-ı Kerim'i tertil üzere okuyarak ve onu idrak ederek gecemizi ibadetlerle süslemeliyiz. Bin aydan daha hayırlı olan yani bir ömre bedel olan ve bütün duaların kabul olacağı bu gece, Rabbimizin bu ümmete bahşettiği bir hediyesidir. Bunu hakikat manasıyla anlamalı ve ona göre idrak etmeliyiz."

Kur'an etrafında kenetlenmeyen bir ümmetin ve insanlığın yarınları da karanlıkta kalır"

İslam ümmeti, Kur'an ile dirilme ve onun mesajı etrafında kenetlenmeye yeniden muhtaç olduğunu hatırlatan Ensar, "Bu ümmet; aralarındaki meseleleri Kur'an'ın hakemliğinde çözmeli; kardeşlik ve vahdet esaslı yarınlar inşa etmelidir. Kur'ansız bir dünyanın karanlık kalacağı gibi, Kur'an etrafında kenetlenmeyen bir ümmetin ve insanlığın yarınları da karanlıkta kalmaktan kendilerini kurtaramayacaktır." diye konuştu.

"Kudüs başta olmak üzere bütün mazlum Müslümanların kurtuluşu için bu gece çokça dua etmeliyiz"

Bir ömre bedel olan bu gecenin en hayırlı şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirten Ensar, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın her köşesinde zalimin zulmü altında ezilen, mağdur edilen, malı mülkü ve yurdu işgal edilip talan edilen, açlığa, susuzluğa ve zillete maruz bırakılan, en mukaddes değerleri ayaklar altına alınan, başta Kudüs olmak üzere bütün mazlum Müslümanların kurtuluşu için bu gece çokça dua etmeliyiz. Basit dünya beklentileri ve farklılıkları nedeniyle birbirine düşman olmuş Müslümanların tekrar yekvücut olması için bu gece Rabbimize el açıp daha çok yakarışta bulunmalıyız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Cenab-ı Allah'tan bir ömre bedel olan bu mübarek geceyi en hayırlı şekilde ihya etmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesini diler, İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ederiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.