​Peygamber Sevdalıları Vakfından Miraç Kandili mesajı

​Peygamber Sevdalıları Vakfından Miraç Kandili mesajı

​Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında toplumun ıslahı için çalışmalar yürüten Peygamber Sevdalıları Vakfı, Miraç Kandili vesilesiyle mesaj yayımladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklamalarda bulunan Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, mü'minlere namazın hediye edildiği Miraç Kandili’nin önemine dikkat çekti.

Miraç Kandili’ne tekrardan kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını ifade eden Yalçınkaya, "İsra ve Miraç hadisesi, Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallahu Aleyhi Vesellem) Mekke’den Kudüs’e, oradan da Rabbinin huzuruna yaptığı seyahat, Miraç Kandili de bu seyahati hatırlayarak geceyi hamd ve şükürle geçirmek demektir." ifadelerini kullandı.

Rasulullah’ın (Sallahu Aleyhi Vesellem) "Gözümün nuru" dediği namazın müminlere farz kılındığını hatırlatan Yalçınkaya, Miraç hadisesinde namazın yanı sıra, Bakara suresinin son iki ayetinin nazil olduğunu ve imanla ölen herkesin sonunda cennete gireceğinin müjdelendiğini anımsattı.

Yalçınkaya, "Hazreti Hatice ve Ebu Talib’in vefatından sonra Hüzün Yılı diye adlandırılan yılda bahşedilen bu mübarek geceyle, ümmete hayırlar ve müjdeler bahşetmesini, ümmeti düştüğü atalet, gaflet ve hüzünden kurtarmasını, Müslümanların birbirlerinin kusurlarından ziyade güzelliklerine odaklanarak hayırlı faaliyetlerin, güzel işlerin ve muhabbetin yeryüzünde yayılmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

Namazın farz kılındığı bu mübarek gecenin namaz kılmayanların namaza başlamalarına, kılanların da tam bir teslimiyet ve huşu ile kılmalarına vesile olmasını dilediklerini söyleyen Yalçınkaya, "Dinin direği olan namazla imanımıza, hanelerimize, ülkemize, dünyaya ve kâinata muhabbet versin. Bu güzel gecelerin kadr u kıymetini bilenlerden eylesin cümlemizi. Gaflet uykusunda olanlarımızı uyandırsın. Mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize kurtuluş nasip etsin. Bizi de buna vesile kılsın. Miraç kandilimiz mübarek olsun." diye konuştu. 


​Peygamber Sevdalıları Vakfından Miraç Kandili mesajı

​Peygamber Sevdalıları Vakfından Miraç Kandili mesajı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler