Peygamber Sevdalıları Vakfından Vakıflar Haftası mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Vakıflar Haftası mesajı

"Vakıflar Haftası" dolayısıyla açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı, vakıfların, yüce İslam kültür ve medeniyetinden gelen sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının vücut bulduğu önemli kurum ve değerler olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi, Türkiye’de her yıl mayıs ayının ikinci haftası (8-14 Mayıs) kutlanan "Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımlanan mesajda, vakıfların, tarihte olduğu gibi, günümüzde de toplumun büyük yaralarına ve ihtiyaçlarına merhem olduğu, ayrıca toplumun sosyal dengesine ve huzuruna da büyük katkılarda bulundukları vurgulandı.

"Âdemoğlu öldüğü vakit ondan (her) ameli kesilir, yalnız üç şey müstesna: sadaka-i cariye, kendinden faydalanılan ilim ve kendisine dua edecek evlat." hadis-i şerifini atıfta bulunarak başlanılan açıklamada, vakıfların İslam kültüründeki önemine dikkat çekildi.

Vakıfların İslam medeniyetinde önemli bir yer tuttuğuna işaret edilen açıklamada, "Vakıflar, yüce İslam kültür ve medeniyetinden gelen sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının vücut bulduğu önemli kurum ve değerlerimizdir. Vakıflar, herhangi bir karşılık beklemeksizin başkalarına maddi-manevi yardım etmek gibi ulvi bir düşüncenin mahsulüdürler. Tarihte olduğu gibi, günümüzde de toplumun büyük yaralarına ve ihtiyaçlarına adeta merhem olan vakıflarımız, toplumun sosyal dengesine ve huzuruna da büyük katkılarda bulunmuş ve bulunmaktadırlar." denildi.

Açıklamanın, devamında şu ifadelere yer verildi: "Bugün her ne kadar hak ettikleri imkân ve şartlara sahip olmasalar da ortaya koydukları nice somut eserleri, topluma olan maddi-manevi katkılarıyla kendilerini daha çok hissettirmekte ve özletmektedirler. Bu hafta, İslami geleneğimizin birer nişanesi olan bu güzide kurumların haftasıdır. Bütün İslam milletinin ve kendilerini Hakk'a, halka adamış vakıflarımızın Vakıflar Haftasını tebrik eder, hayırlı nice hizmetlerinin devamını dileriz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.