Peygamber Sevdalılarından "Uluslararası İslam Karşıtlığı Sempozyumu" açıklaması

Peygamber Sevdalılarından "Uluslararası İslam Karşıtlığı Sempozyumu" açıklaması

Son yıllarda Avrupa'da artan İslam düşmanlığına karşı düzenleyecekleri "Uluslararası İslam Karşıtlığı Sempozyumu" hakkında açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı, herkesi salgın nedeniyle online düzenlenecek sempozyumu takip etmeye davet etti.

"De ki: 'Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah’a ibadet edelim. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâh edinmesin.' Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: 'Şahit olun, biz Müslümanlarız.' (Al-i İmran-64) ayet-i kerimeyle başlanılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Avrupa ülkelerinde tırmandırılan İslam karşıtlığı, son dönemlerde farklı bir boyut kazanmıştır. Temel insan hakları konularında dünyaya öncülük ettiğini iddia eden Fransa’nın başat bir rol üstlendiği yeni süreçte İslam karşıtlığı, sistematik bir şekilde İslam Düşmanlığına evirilmektedir. Macron yönetimindeki Fransa, bu stratejisini bir devlet politikasına dönüştürmüştür.

"Müslümanların inanç özgürlüklerini teminat altına almak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri haline geldi"

İslam düşmanlığının kurumsal bir hale dönüştüğüne vurgu yapılan açıklamada, "Avrupa’daki Müslümanların temel insanî hakları ile inanç özgürlüklerini teminat altına almak; Müslümanlar olarak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri haline gelmiştir. Bu sorumluluğumuzu yerine getirme adına gerekli adımları atmazsak; İslam karşıtlığının Avrupa Birliği’nin kurumsal bir stratejisine dönüşmesi tehlikesi doğacaktır." denildi.

"Bu sorunun uluslararası bir farkındalığa ihtiyacı var"

Açıklamasında, Avrupa’da gelişen İslam karşıtlığının bütün boyutları ile masaya yatırılacağı bir sempozyum düzenlediklerini belirten Vakıf, "Başta İslam ümmeti olmak üzere bütün dünyayı ciddi anlamda ilgilendiren bu sorunun uluslararası bir farkındalığa ihtiyacı vardır. Gayemiz, sistematik bir şekilde tırmandırılan bu İslam karşıtlığına karşı Müslümanlar arasında güçlü bir birliktelik oluşturmak ve Avrupa ülkelerinde ciddi baskılara maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz ile kuvvetli bir dayanışma ortaya koymaktır." ifadelerine yer verdi.

"Tüm halkı ekran başına bekliyoruz"

Açıklamasının sonunda, 30 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da siyasetçi ve akademisyenlerin iştirak edeceği online sempozyumun Rehber Tv’den, Vakfın youtube kanalından ve zoom üzerinden canlı yayınlanacağını aktaran Vakıf, duyarlı tüm halkı ekranları başına beklediğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler