Peygamber Sevdalıları'nın Diyarbakır’daki bayramlaşma programına yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları'nın Diyarbakır’daki bayramlaşma programına yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına halk, yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen geleneksel bayramlaşma merasimine halk, yoğun bir ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Müslümanları bir araya getiren bayramlaşma programı, Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlendi.

Ramazan Bayramı’nın 2’inci gününde Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen programda renkli görüntüler oluşurken, bayramlaşma programı büyük bir ilgi gördü. Yerleşke etrafındaki surlara çıkan vatandaşların da bayramlaşma merasimini telefonlarıyla çektikleri görüldü.

Hazreti Süleyman Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra başlayan bayramlaşma programında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, salavat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştıktan sonra vatandaşlara gül suyu, şeker ve lokum ikram edildi.

Bayramlaşma programı, Bilal Dalkılıç’ın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüsü Zeynelabidin Gülsever, söz konusu programların halk tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Gülsever, “Bir mübarek Ramazan ayını daha geride bıraktık. Oruçlarımızı tuttuk, akşamları kardeşçe camileri doldurarak teravihlerimizi kıldık. Kur’an tilaveti için mukabele sofralarında bir araya geldik. Yine bu ayda bin aydan hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'ni ihya ettik. Son on günde ise itikâf sünnetini yerine getirdik. Fitre, zekat, sadakalarımızı verdik. Fakir ve yetimleri sevindirerek bayram sabahına ulaştık. Camileri hınca hınç doldurup ümmet, vahdet, kardeşlik anlayışıyla bayramlaştık. Bunu sadece bir aya has değil 11 aya yaymaya çalışacağız. Namaz, oruç, sadaka ve ibadetlerimizi de 11 ay içerisinde tekrar edeceğiz inşallah. Sadece Ramazan'da değil, yılın her anında Müslümanca yaşamayı ahdetmişiz, yapıyoruz ve yapacağız da inşallah.” dedi.

“Bazı şer odakları bir araya gelişlerimizi kıskanıyorlar”

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın İslam Coğrafyasındaki mazlumların acılarına ortak olduklarını söyleyen Gülsever, “Bazı şer odakları bu bayramlaşmalarımıza göz dikmiş, bir araya gelişlerimizi kıskanıyorlar. 'İslam alemi kan-revan içerisindeyken siz bayramlaşıyor musunuz?' diye soruyorlar. Evet, İslam dünyasının zulüm altında olduğunu biliyoruz ama birlik ve beraberlik adına bir araya gelip vahdeti oluşturmak için hangi etkinlik olursa orada olacağımızı İlan ediyoruz. Bu demek değildir ki biz onlar için ağlamıyor, sızlamıyoruz. Vallahi şu Peygamber Sevdalıları’nın yüreği yanıyor. Onlar da Suriye, Filistin, Myanmar için kan ağlıyor. Onlar için ellerinden geleni yapacaklar, artlarına koymayacaklar. Bir araya gelmemizi, bayramlaşmalarımızı da bu şekilde engelliyorlar ki, daha fazla zulüm yapabilsinler. Yeryüzünde bir müminin ayağına diken bile batsa, Peygamber Sevdalıları bunu hisseder ve ellerinden geleni yaparlar.” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma etkinliğine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve il yönetimi, ilçe başkanları ile STK yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.