Peygamber sevdası engel tanımadı

Peygamber sevdası engel tanımadı

Hastalığı nedeniyle Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na katılamayacak durumda olan 6'ncı sınıf öğrencisinin sınavı tedavi gördüğü hastanede yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Türkiye genelinde 220 merkezde gerçekleştirildi.

Malatya'da saat 10.30'da yapılan sınava 7'den 70'e birçok kişi katılım sağladı.

Turgut Özal Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümünde tedavi gören Engin Kangal'ın ailesi, oğullarının kendisine bildirilen okulda sınava giremeyeceğini beyan etti.

Bunun üzerine harekete geçen Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya İl Koordinatörlüğü, 6'ncı sınıf öğrencisi Kangal'ın sınavını tedavi gördüğü hastanede gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya İl Koordinatörü Serkan Bilmez, Siyer Sınavı'na katılabilmeleri için hasta ve engellilere yardımcı olduklarını söyledi.

Bilmez, "Hasta olduğu için Siyer Sınavı'na okulda giremeyeceğini belirten kardeşimizin ailesi, sınavın hastanede yapılmasını istedi. Biz de yaptığımız organizasyonla hastaneye gönderdiğimiz görevlilerce kardeşimizi sınava dâhil ettik. Bu da anlaşılıyor ki peygamber sevdası engel tanımıyor. Allah kardeşimizden ve ailesinde razı olsun." dedi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.