Peygamber türbelerinin örtüleri serildi

Peygamber türbelerinin örtüleri serildi

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Hazreti Elyesa ile Hazreti Zülkifl'in türbelerinin örtüleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından serildi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla görüştükten sonra Eğil ilçesine geçti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır milletvekilleri ve beraberindekilerle peygamber türbelerini ziyaret eden Soylu, kızların elleriyle ördüğü örtüleri, Hazreti Elyesa ile Hazreti Zülkifl'in türbelerine serdi.

Eğil Peygamber Türbeleri Camii'nde cuma namazını kılan Soylu, namaz çıkışı vatandaşlara aşure ikram etti. Daha sonra ilçe merkezine giden Soylu ve beraberindekiler, AK Parti Eğil Belediye Başkan Adayı Mehmet Karakaş'ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa katılan vatandaşlara hitap eden Soylu, "Biraz önce 2 mübarek zatın önünde, huzurunda bulunduk. Ülkemiz, kardeşliğimiz ve birliğimiz için dünyada haksızlık ve zulmün devam etmemesi için Allah'a yalvardık. Bu mübarek cuma gününde dua ettik. Bu coğrafyanın varlığı ve maneviyatını kucaklayan; özgürlüğümüzün, hürriyetimizin, bağımsızlığımızın, sevdamızın devam etmesini sağlayan 2 peygamberin huzurunda Diyarbakırlı kız kardeşlerimizin örmüş olduğu örtülerin serilmesine şehadet ettik, şahit olduk. Yapanlardan, edenlerden, bu hürmet ve saygıyı gösterenlerden Allah razı olsun." dedi.

Bu dünyanın bir sınav ve imtihan yeri olduğunu dile getiren Soylu, şunları söyledi: "Makam, mevki, para, şan, şöhret, fazla sevginin her birisiyle imtihan edildiğimizi biliyoruz. Bizim için önemli olan ahirdir. Bizim için önemli olan orasıdır. Esas hayat oradadır. Onun için burada imtihanı başarılı geçebilmek için yaratılmışların en şereflisi olarak nitelendirilen insana hizmettir bizim anlayışımız. Bu ideolojik kavgalar, bunlar bizi bugüne kadar ileri götürmedi."

"Bu coğrafyayı fukaralaştırmak istiyorlar"

"Tarihin, son 30 yılın terör örgütüne katılımın en düşük olduğu yılı yaşadık 2018'de." diyen Soylu, "Mücadele ettik, gayret gösterdik ama bundan rahatsız oluyorlar. Egemenlik kurmak istiyorlar. Bu coğrafyayı fukaralaştırmak istiyorlar. Milletimizin arasına terör örgütü ile fitne sokmak istiyorlar. Peygamber Efendimizin bize bıraktığı veda hutbesindeki o önemli mesajı altüst etmek istiyorlar. Güçleri yetmeyecektir. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Herkes aynıdır. Allah'ın katında üstünlüğün ne olduğu bize vazedilmiş ve emredilmiştir. Bu memleket bizim. Cizre'deki havalimanında 'Burada uçağa binemeyeceksiniz.' diyen PKK, esnafa, vatandaşlara bildiri dağıttı. İlk önce kim bindi biliyor musunuz? Pervin Buldan bindi. İlk önce onlar bindiler. VIP'lerden bindiler." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, konuşmanın ardından Yenişehir ilçesindeki bazı açılışlara katılmak için buradan ayrıldılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler