"Peygambere tabi olmak onun yolunu takip etmekten geçer"

"Peygambere tabi olmak onun yolunu takip etmekten geçer"

​Şırnak’ın Silopi ilçesindeki İmam Hatip Okulları Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Silopi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından Koç ilköğretim Okulu konferans salonunda düzenlendi.

Programa, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Siyasi Parti ve STK temsilciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahiler seslendirildi ve tiyatro gösterileri sergilendi.

Hz. Vahşi’nin Hz. Hamza’yı şehit etmeden öncesi ve sonrası tiyatrosu öğrenciler tarafından sergilendi. Sergilenen tiyatroda duygulu anlar yaşanırken, kimi katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlemdi.  

Programa konuşmacı olarak katılan Din Görevlisi Ahmet Bilen, Hz. Muhammed’e olan sevginin sadece sözde kalmaması gerektiğini belirtti.

Peygambere tabi olmanın onun yolunu takip etmekten, sünnet-i seniyesini yaşamaktan, anneye babaya verilen saygıdan, insanlara verdiği değerden ve onun topluma dağıttığı adaletten geçtiğine vurgu yapan Bilen, "Resulullah efendimiz eğer bugün aramızda olsaydı belki bize bakmayacaktı. Çünkü bugün onun ümmeti diye anılan toplumda Kur’an-ın emirleri unutulmuş, Cenab-ı Allah’ın emirleri unutulmuş, haksızlık diz boyu. Müslümanların olduğu bölgelerde kan gövdeyi götürüyor. Eminim ki Resulullah haksızlığın, zulmün ve işkencenin kol gezdiği, adaletin kaybolduğu ve merhametin unutulduğu bu toplumu görürse, nerede Müslümanlığınız ve insanlığınız diyecektir. 'Gerçekten ben size böyle bir din tebliğ etmemiştim. Ben böyle bir görevle size görevlendirilmemiştim' diyecek. İslamiyet’te söylem ve eylem önemlidir. Bu cenabı Allah’ın emridir, onu sevmek, onun yolundan gitmek, onun sünnetini yaşamak Müminim diyen herkesin görevidir. Peygambere tabi olmak onun yolunu takip etmekten geçer." dedi.

Bilen, "Resulullah efendimizi sevmek imanımızın gereğidir. Bu tür anma programlarını düzenlemek de geleneğimizde yer almıştır. Ama tarihte yer alan önemli şahsiyetleri anmanın yanında onları anlamak da her şeyin üzerine gelir. Hele ki anılan zat Resulullah efendimiz ise onu anlamak, onu anmaktan çok çok önemlidir. Eğer Resulullah’ı anlarsak, onu yaşarsak, onu hayatımızdaki sevgisini sözlerimizle ifade ettiğimiz gibi yaşayışımızla da harekete geçirirsek gerçekten Cenab-ı Allah’ın bir nur olarak gönderdiği Hz. Muhammed Mustafa’nınnuru bugünkü dünyamızın sıkıntılarını bertaraf edip dünyamızı da aydınlatacak, ahiretimizi de aydınlatacak." ifadelerini kullandı.

Program okunan duayla son buldu.

İLKHA






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.