Peygamber'i sevmek onun gibi bir eş olabilmektir

Peygamber'i sevmek onun gibi bir eş olabilmektir

Kozluk ilçesindeki Mevlid-i Nebi programında konuşan Batman Müftüsü Turgut Erhan, Hazreti Muhammed'in aileye verdiği öneme dikkat çekerek Müslümanların her konuda olduğu gibi bir eş ve baba olarak da onu örnek alması gerektiğini belirtti.

Batman’ın Kozluk (Hezo) İlçe Müftülüğü tarafından “Hazreti Peygamber ve Aile” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Batman Müftüsü Turgut Erhan, Resulullah’ın aile modeline değinerek, ailesine karşı vazifesini yerine getiremeyen insanın, başkalarına karşı görev ve vazifesini yapamayacağına dikkat çekti.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik, Diyarbakır İhtisas Merkezi Müdürü, Kur’an-ı Güzel Okuma Yarışması Dünya 2’ncisi Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Hasan Serçe’nin açılış konuşmasından sonra program, Kaymakam Osman Bilici’nin kısa bir konuşmasıyla devam etti. Ailenin erozyona uğratılmaya çalışıldığının altını çizen Bilici, bu noktada her bir vatandaşa büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Hafızlık Proje Kur’an Kursları öğrencilerinin ilahi ve şiir dinletisinden sonra konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Size iki şey bırakıyorum. (Bunlara tutunursanız) asla delalete düşmezsiniz: Allah’ın kitabı ve sünnetim." hadisine atıfta bulundu.

"Onun ailesinde istişare ve adalet hâkimdi"

Erhan, “İşte buradan yola çıkarak Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)i sevmek, onun ümmeti olabilmek, onun şefaatine nail olabilmek için çaba sarf etmek gerekir. onu örnek almak demek, onun gibi adaletli, yürekli, sevgi dolu ve vefakâr olmak demektir. Onu sevmek, onun gibi eş, onun gibi baba olmak demektir. Onun gibi olabilmek için de insanlığa, insana karşı bir takım sorumluluklarımızı bilmek gerekir. O vazife ve sorumluluklarımızın başında da hiç şüphesiz kendi evimizde bulunan, aynı yurdu paylaştığımız, iç içe olduğumuz, evladımıza, kızımıza, çocuğumuza karşı, kısacası ailemize karşı sorumluluklarımız geliyor. Ailesine karşı vazife ve sorumluluğunu yerine getiremeyen insan başkalarına karşı görev vazifesi yapamayacaktır. O, ailesine, ailesi de ona güvenirdi. Ya sen? Onun ailesinde istişare ve adalet hâkimdi. Bizler de buradan kendimize sormamız gerekecek. Resulullah gibi bir eş olabiliyor muyuz, onun gibi bir baba olabiliyor muyuz, onun çocuklarına, eşlerine karşı davranış modelini kendimiz uyguluyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından İlçe Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Program, verilen yemeğin ardından son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler