Peygamberin hayatını topluma nakşetmek istiyoruz

Peygamberin hayatını topluma nakşetmek istiyoruz

Siyer sınavına ilişkin konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Muş Koordinatörü Hamit Akşi, Allah'ın yüce bir ahlak ile göndermiş olduğu Hazreti Muhammed'in hayatını topluma nakşetmeyi amaçladıklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavı sonrası açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Muş Koordinatörü Hamit Akşi, Allah'ın yüce bir ahlak ile göndermiş olduğu Hazreti Muhammed'in hayatını topluma nakşetmeyi amaçladıklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı Muş'ta yoğun katılımla gerçekleşti.

Sınav il genelinde 10 merkezde yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşirken, kadın, erkek, genç yaşlı adaylar öğrenmiş oldukları bilgileri sınav kitapçığına aktarmaya çalıştı.

Adaylar sınav salonlarında ter dökerken yakınları ise okul bahçelerinde soğuk havaya rağmen sınavdan çıkmalarını beklediler.

"Peygamberin hayatını topluma nakşetmek istiyoruz"

Sınava ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Muş Koordinatörü Hamit Akşi, amaçlarının peygamberin hayatını insanların hayatlarına nakşetmek olduğunu belirtti.

Sınava yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğunu belirten Akşi, "O'nu Oku, O'nu Yaşa sloganıyla yapmış olduğumuz Siyer Sınavı'nın 8'incisini gerçekleştirdik. Muş genelinde yaklaşık 3 bin başvuru oldu. Bunun yanında sınava katılım da yaklaşık yüzde 80 oranında gerçekleşti. 7'den 70'e herkesi kapsayacak bir sınav oldu. Hamdolsun bir sıkıntıyla karşılaşmadan sınav sona erdi. Bizim bu sınavdaki amacımız Allah'ın ayette; 'Biz seni yüce bir ahlak üzere gönderdik.' dediği Peygamberin hayatını gençlere, çocuklara ve ebeveynlere okutmak. Özellikle bu kokuşmuş çağımızda edepsizlik ve hayâsızlığın hat safhada olduğu bir dönemde Peygamberin hayatını topluma nakşetmektir. Toplumumuzun her kesiminin Allah Resulü'nün hayatını öğrenmeye ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için bu sınavı yaptık. Yani alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin hayatını insanlara kavratmak istedik." ifadelerini kullandı.

Bu sınavın kaybedeninin olmadığını belirten Akşi, yarışma sonunda verilen ödüllerin sadece teşvik amaçlı olduğunu ve insanların Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını okumaları içi vesile kılındığını söyledi.

"Amacımız toplumdaki sıkıntıların çözülmesine yardımcı olmaktır"

Peygamber Sevdalıları olarak toplumdaki sıkıntıların çözülmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını dile getiren Akşi, "Biz 8 yıldır Siyer Sınavları yapıyoruz. Bunun yanında daha farklı etkinliklerimiz de bulunmaktadır. Bu etkinliklerde ki amacımız topluma Resulullah'ın hayatını ve İslam'ın şiarlarını anlatabilmek ve toplumdaki sıkıntıların çözülmesine yardımcı olmaktır. Bundan sonraki dönemlerde de bizim bu tür etkinliklerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için sınava girdim"

2'inci kategoriden sınava giren Yahya Polat, "Ben sınava çok güzel hazırlandım. İnşallah Allah bana bu sınavda derece almayı nasip eder. Fakat ben bu sınava sadece ödül için girmedim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için sınava girdim. Bu sınavı hazırladıkları için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyorum." dedi.

"Öğrendiklerimi hayatımda uygulayacağım"

Öğrendiklerini hayatında uygulayacağını söyleyen Sinan Sancar ise "Ben ödül almaktan çok Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için bu sınava hazırlandım. Çok iyi hazırlandım ve Peygamber Efendimizin hayatını çok iyi öğrendim." diye konuştu.

Çocuğunu sınava getiren Mahmut Karakaya ise, çocuklarının Hazreti Peygamberin hayatını öğrenmeleri için sınava getirdiğini belirtti.

"Bu sınavda görevli olduğum için mutluyum"

Salon görevlilerinden Ayhan Yılmaz, sınavda gönüllü olarak görev aldığını söyleyen, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu Siyer Sınavında bize görevli olma unvanının verilmesi bizi çok mutlu etti. Biz de gönüllü olarak bu görevi kabul ettik. Çünkü bizim ücretimizi verecek olan Allah'tır. Zaten bu sınavın yapılmasının gayesi Allah rızasıdır. Bu sınavda görevli olduğum için mutluyum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler