Pfizer, başlangıçta Covid-19 salgınının kısa sürede biteceğini sanıyordu

Pfizer, başlangıçta Covid-19 salgınının kısa sürede biteceğini sanıyordu

​BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Pfizer şirketi yöneticilerinin virüsün hızla kontrol altına alınacağını düşündüğü için başlangıçta bir Covid-19 aşısı geliştirme tekliflerini geri çevirdiğini söyledi.

BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, Pfizer ilaç şirketi ile birlikte mRNA teknolojisiyle geliştirdikleri Covid-19 aşısına nasıl başladıklarını anlattı.

The Daily Telegraph gazetesine konuşan Şahin, Pfizer Başkan Yardımcısı ve Baş Aşı Bilimcisi Phil Dormitzer ile geliştirmek istedikleri aşı hakkında 2020'nin başlarında bir telefon görüşmesi yaptıklarını hatırlattı.

Şahin, birlikte aşı geliştirme teklifini sunduklarını Dormitzer'in, "Arkadaşlar, bu işe yaramayacak. Benim çalışma hipotezim, (Covid-19) salgının yakında kontrol altına alınacağı yönünde." dediğini aktardı.

Şahin, "Phil ile telefon görüşmesinden sonra biraz düşündüm ve ona 'Birkaç hafta içinde seni tekrar arayacağız' dedim." diye ekledi.

Şahin, Amerikan ilaç devi Pfizer'a sundukları aşı geliştirme tekliflerinin zamanla değişeceğini inandıklarını belirtti.

Nitekim görüşmeden bir ay sonra Pfizer, teklifi kabul etti ve iki şirket arasında anlaşma olduğu açıklandı. Ortak aşının geliştirildiği Mart 2020'de duyuruldu.

120 ülkeye tedarik edildi şirketin değeri 85 milyar dolar oldu

Şimdiye kadar BioNTech tarafından oluşturulan ilacın yaklaşık 1.4 milyar dozu 120 ülkeye tedarik edildi ve şirketin değerinin 85 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'den Almanya'ya çocuk yaşta göç eden BioNTech kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, bu yıl Mart ayında Alman devleti tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler