PKK çeteleri Cizre'de tekrar saldırdı

PKK çeteleri Cizre'de tekrar saldırdı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Nur mahallesinde yaşayan Dindar insanlara yönelik PKK/HDP'lilerin uzun namlulu silarlarla tekrardan saldırmaya başladıkları belirtildi.

Dün gece saat 03.00 civarlarında başlayarak Cizre'de Mütedeyyin halka yönelik PKK/HDP'lilerin uzun namlulu silahlarla gerçekleştiği saldırıların bu gece de yaşandığı belirtiliyor.  HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu Cizrede saldırıların başladığı bilgisini paylaştı. Yapıcoğlu'nun 01.58'de paylaştığı bilgide "Bir saat kadar önce Cizre'de saldırılar yeniden başladı. HasbunAllah-u we ni'mel wekil. Ni'mel Mewla we ni'men-Nesıyr." ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük ise saat 01.40'ta, "Cizre'de parti yetkililerinden aldığımız son bilgilere göre pkk canileri polisin ve askerin terk ettiği yerlerden evlere taciz ateşi yapıyor." bilgisini paylaştı. Elibüyük, "Cizre'de uzun ve soğuk bir gece müslümanları bekliyor. Kahbelik böyle birşey olsa gerek gecenin karanlığında sinsice saldırıyorlar." diye yazdı.

Öte yandan HÜDA PAR Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın 01.17'de paylaştığı bir bilgide "An itibariyle hafif de olsa çeteler Cizre'de müslümanlara yönelik taciz atışına başlamışlardır" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın Cizre'ye gelerek ciddi provokasyon hazırlıklarında bulunduğu belirtiliyor. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.