PKK çetesi, 2 genci işkenceyle katletti

PKK çetesi, 2 genci işkenceyle katletti

Cihan Aslanal ve Muhammed Korkut adlı iki genç, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde cinayet şebekesi PKK tarafından kaçırıldıktan sonra vahşice işkenceye maruz kaldı ve katledildi.

HABER MRK  -  Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 1992 yılında Cihan Aslanal ve Muhammed Korkut adlı iki genci kaçıran PKK’li çete, bu gençlerden birinin başını taşlarla ezerek diğerini ise elektrik kablosu ile boğarak katletti. PKK’ye göre bu gençler suçluydular çünkü dindardılar…

 

Doksanlı yıllar… Azgınlaşan bir örgüt, dev aynasındaki görüntünün yanılsamasıyla dindarlara tehditler savuruyordu: Ya bizlere katılacaksınız, ya yerinizi yurdunuzu terk edeceksiniz ya da öleceksiniz… Ağababaları emri vermiş PKK düğmeye basmıştı. Müslüman Kürtlere hayat hakkı verilmeyecekti…

 

Talimat verilmişti,  Şeyh Said’in kıyam merkezinde öyle bir cinayet işlenecekti ki bu herkese ibret olacaktı.

 

Çete, Dicle Nehrinin kıyısında pusu kurmuş, hainler işe koyulmuştu. Kasım 1992, PKK’li çete, 20 yaşlarındaki Muhammed Korkut ve Cihan Aslanal’ı öldürecekti. Devlet adamı diyecektiler, ajandı diyecektiler… Ama bütün Piran bu iki gencin kim olduğunu ne kadar dindar olduklarını, hayırsever ve gariban olduklarını biliyordu.

 

Muhammed Korkut, fakir bir ailenin çocuğuydu, 20 yaşlarına kadar da hep fakirlik içinde yaşadı. Kundurası olmadı hiçbir zaman… Ayağında Ankara lastiği vardı hep… Yardım severdi, yardıma muhtaç olanlar yanlarında hep Muhammedi görürdüler. Dindardı Muhammed Korkut, sabah  dahil tüm namazlarını camide cemaatle kılardı…

 

Cihan Aslanal, 1972 doğumluydu ve liseyi henüz bitirmişti. Dinine çok bağlıydı. Şeyh Said’in kıyam hikayeleri ile büyümüştü… Dinine bağlı ve her fırsatta insanlara İslam’ın güzelliklerini anlatıyordu. Program yapmıştı kendine, her gün saat 10.00’dan öğlen namazına kadar Şehit Seyit Kutub’un Fizilalil Kur’an eserini okuyordu.

 

Aslanal ve Korkut Dicle ilçe merkezinde bir kahvehanede oturmuşlardı. O sırada yanlarına yanaşan birkaç kişi “Biraz da bize İslam’ı anlattın.” dediler. Aslanal ile Korkut kendilerine İslamı anlatmalarını isteyen kişiler birlikte sohbet ede ede Dicle’nin çıkışına kadar geldiler. Yanlarına gelenler  aslında hainlerdi ve çete pusuya yatmıştı. Aniden gençlere silah doğrultan PKK’li çete gençlerin ellerini ve gözlerini sıkı sıkıya bağladı.

 

Vahşi işkencelerle katledildiler

Muhammed Korkut’u önce Dicle’ye bağlı Kurşunlu köyüne götüren PKK’li çete, burada bir ahıra hapsedip saatlerce işkence yaptılar. İşkence sırasında sigaralarını içen PKK’liler tüm izmaritlerini Korkut’un bedeninde söndürdüler. Korkut’u daha sonra Dicle mezarlığına yakın bir yere getiren çete, onu elektrik kablosu ile boğarak katletti.

 

Cihan Aslanal’ı ise Dicle’nin dışına çıkaran PKK’li çete,  ona da en ağır işkenceleri yaptı. Ellerine aldıkları taşlarla Aslanal’ın başını ezen çete,  katlettiği gencin cesedini Dicle Mezarlığına bıraktı.

 

Korkut’un ve Aslanal’ın cesedi 2 gün sonra yakınları ve arkadaşları tarafından bulundu. 2 genci toprağa veren Dicleliler  cani örgütü lanetlediler.  Korkut’u ve Aslanal’ı toprağa veren yüzlerce kişi o gün “Kahrolsun PKK, Lailahe İllallah  PKK lanetullah”  sloganları ile Dicle'yi adeta inlettiler.

 

PKK o gün Dicle’de ibretlik bir ölümle dindarları sindirecekti ancak rüzgar tersine dönmüş katiller sığınacak yer aramaya başlamışlardı…

 

“Zalim zulmeder kader adalet”

Muhammed Korkut’a  evinin ahırında işkence den PKK’li, olaydan kısa bir süre sonra aynı ahırda çıkan bir yangında yanarak can verdi… (Yusuf Özgür-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.