PKK Cizre'de 15 yaşındaki çocuğu vurdu

PKK Cizre'de 15 yaşındaki çocuğu vurdu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde silahlı PKK'lilerin yanlışlıkla kendi aralarında bulunan 15 yaşındaki bir çocuğu vurduğu bildirildi.

Cizre Nur Mahallesi'nde HÜDA PAR üyeleri ve dindarların evini tarayarak ateşe vermek isteyen PKK'liler akşam saatlerinde yanlarında bulunan bir çocuğu vurdu.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, olay akşam saatlerinde Nur Mahallesi Özkan caddesinde meydana geldi. Özkan Caddesinde silahlı PKK'lilerin bulunduğu taraftan ateşlenen silahtan çıkan kurşun 15 yaşlarındaki Barış Dalmış'a isabet etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Dalmış'ın cenazesi, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Olay ile ilgili olarak bilgi veren görgü tanıkları, olayın akşam saat 19.20 sıralarında meydana geldiğini ve elektriklerin de kesilmesiyle karanlığa gömülen Özkan Caddesi üzerinde bulunan kalabalık grup arasında meydana geldiğini söylediler.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, babası KCK davasından cezaevinde bulunan Barış Dalmış'ın (16) da aralarında bulunduğu silahlı grup karanlık caddede ilerlerken bir anda bir silah patladı.

Dalmış’ın ölümünden sonra grup ve aile arasında tartışmanın yaşandığı ve gerek ailenin gerekse de grupta bulunanların yaşanan bu olayın şokunda oldukları belirtildi.

PKK'li silahlı gruplar, saat 03.00'te Nur Mahallesi'nde HÜDA PAR üyeleri ve dindarların evini tarayarak ateşe vermek istemişti. Saldırılarda HÜDA PAR Cizre İlçe teşkilatı yöneticilerinden Aziz Deniz’in babası 65 yaşındaki Abdullah Deniz katledilmiş, içinde çocuk ve kadınların bulunduğu 2 ev ateşe verilmişti. Evde mahsur kalan kadın ve çocuklar duvar delinerek kurtarılmıştı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada ise olayda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını bildirmişti.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.